skandalozni SNIMAK STIGAO NA ADRESU KURIRA

UZNEMIRUJUĆI VIDEO IZ KNINA, OVO NISTE MOGLI DA VIDITE NA TV: Kad su se ugasile kamere, ovako su stvarno slavili Oluju

Društvo -

Krv da se sledi kad se ovo gleda...

BEOGRAD/KNIN - Pripadnici HOS i drugih udruženja demobilisanih boraca su, nakon okončanja centralne svečanosti obeležavanja 25 godina od zločinačke akcije "Oluja", okupirali trg u Kninu uzvikujući ustaški pozdrav "Za dom spremni!", i razvili veliku zastavu sa istom porukom.

Nekoliko stotina pripadnika HOS, koji su došli u Knin u crnim majicama sa grbom u kojem je utisnut ustaški pozdrav i uz povike "U boj, u boj" i za "Za dom spremni!", policija je sprečila da prisustvuju mestu održavanja programa.

Među okupljenim pripadnicima HOS-a bio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je rekao da je današnja proslava zvanično zamišljena kao svojevrsna proklamacija pomirenja Hrvata i Srba, ali da to nije uspelo.

Dan posle, tačnije ovog jutra, na adresu Kurira došao je skandalozan snimak od kojeg se ne samo Srbinu nego svakom čoveku koji poštuje drugo ljudsko biće bilo koje vere, rase ili nacionalnosti, ledi krv.

Na snimku se vidi kako izvesni Denis Skejo iz tzv. IX bojne "Rafail vitez Boban" juče na trgu Oluje u Kninu, na istom mestu gde su sat vremena pre obeležili Oluju Zoran Milanović, pa i Srbin Boris Milošević, uzvikuju domobranski i ustaško-nacistički pozdrav "Za dom spremni" gde ostala masa odvikuje uz dizanje desne ruke, a u znak ustaškog pozdrava.

Hrvatska policija se oglasila tim povodom rekavši da neće podizati krivičnu prijavu protiv okupljenih jer je reč o "komemoraciji"?!

Snimak nam je došao iz Hrvatske uz zgražavanje i ocenu da na sve ovo ćuti ne samo Hrvatska nego i čitav svet dok je Hrvatska očigledno jedina zemlja na svetu u kojoj je ovo legalno jer se ništa ne preduzima niti se iko kažnjava zbog ovakvih stvari uz molbu da snimak objavimo jer bi bilo značajno da "srpska javnost vidi sa kakvim se strahovima Srbi ovde susreću svakodnevno"

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja