Aleksis Sančez (©Reuters)
Aleksis Sančez (©Reuters)

Kraj Junajtedovog košmara s Aleksisom! Za 18 meseci uzeo preko 65.000.000, svaki gol koštao 22.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.08.20. | 11:36

Inter i Junajted potvrdili Sančezov trajni prelazak na stadion Đuzepe Meaca

Došao je na velika vrata, odlazi kao ličnost koju svi na Teatru snova žele što pre da zaborave! Kao ružan san, Junajtedova agonija s Aleksisom Sančezom konačno je završena. Mančester junajted je potvrdio, ubrzo i Inter, da je trajni prelazak čileanskog ofanzivca završen, i to tako da Đavoli nisu dobili ni cent na ime obeštećenja!

Jednostavno, odgovorni u Mančesteru su samo želeli da se što pre ratosiljaju čoveka koji im je "ispumpao" preko 65.000.000 evra samo na ime plata, dakle bez svih basnoslovnih bonusa koje je Aleksis zarađivao, od kojih su se neki aktivirali čak i kada nije igrao ni minut... A, pazite sada ovo - pedantni ostrvski statističari izvukli su podatak da je svaki Aleksisov dodir sa loptom u dresu Junajteda košta blizu 30.000 evra.

Izabrane vesti

Bilo kako, Aleksis Sančez je sada tamo gde ga svi vole i raduju se nastavku saradnje koja je potpisana do juna 2023. godine. Ne zna se još na koliko su se Inter i Sančez dogovorili na ime nedeljnih primanja, ali pretpostavlja se da je u pitanju suma koju su Nerazuri plaćali u ovoj sezoni, koju je Čilenac zvanično proveo na pozajmici, a to je oko 120.000 evra. Njegova osnovna plata u Junajtedu bila je preko 550.000 evra, dakle bez bonusa, a dok je bio na pozajmici klub iz Mančestera plaćao je 430.000 evra. Ceo presek izgleda ovako – 21.070.000 evra Junajted je isplatio Sančezu na ime plate dok je ovaj bio u Interu, što je period od 49 sedmica, uz još 44.430.000 evra za vreme koje je bio na Old Trafordu pre odlaska na pozajmicu. I to, opet naglašavamo, bez svih bonusa.

Kako je postigao samo pet golova za godinu i po dana u dresu Junajteda dolazi se do računice da je svaki gol vredeo 13.100.000 evra, a pošto je u Premijer ligi samo tri puta tresao mrežu, onda to znači da je svaki pogodak vredeo 22.000.000 evra. Neverovatno... Moglo bi se reći da je Junajted ovde odradio finansijski najlošiji posao u klupskoj istoriji!

Ole Gunar Solskjer je Aleksisov transfer obelodanio još posle jučerašnjeg prolaska u četvrtfinale Lige Evrope preko Laska, a Inter je nešto posle 11 časova u četvrtak potvrdio da je posao definitivno završen.

Aleksis je za godinu dana u Interu skupio četiri gola i deset asistencija. U Junajtedu je za godinu i po imao pet recki i devet završnih dodavanja. Valjda Antonio Konte može da mu vrati bar deo starog sjaja...



tagovi

Aleksis SančezLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara