06. avgust  2020. 06.21  →  16.31 | Izvor: Tanjug

AKTUELNO: Novih 299 kovid slučajeva, preminulo sedam pacijenata

BEOGRAD -

U poslednjih 24 sata potvrđeno je novih 299 slučajeva korona virusa u Srbiji, sedam osoba je preminulo. Testirano je 10.033 osoba, a od početka epidemije ukupno 723.137. Opada broj pacijenata i na respiratorima, na njima se trenutno nalazi 120 pacijenata. Od početka epidemije, od korona virusa je obolelo ukupno 27.332, a preminula 621 osoba.

 

laboratorija, testovi, kovid, 19, korona, 5

16.20 - Tiodorović: Virus još tu, ali postoji tendencija blagog pada

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da postoji tendencija blagog pada kada je reč o epidemiji korona virusa, ali da će taj virus još dugo biti prisutan zbog čega, poručuje, moramo naučiti da živimo sa njim, pridržavajući se propisanih mera.

"Nalazimo se u situaciji da je sada prelomni trenutak kada ćemo, kao građani, kao ljudi koji se svesno bore protiv jedne teške bolesti, pokazati solidarnost, spremnost, disciplinu i odgovornost i budemo li tako nastavili, mislim da ćemo se naći na dobrom putu da oboljenje svedemo na sporadičnu pojavu. To nam je cilj", istakao je Tiodorović.

16.13 - Vlada: Odrediti sve laboratorije koje mogu da testiraju koronu

Vlada Srbije donela je danas odluku da se odrede sve laboratorije koje su osposobljene za sprovođenje ispitivanja na virus korona ( SARS-CoV-2 ), odnosno da se veterinarski instituti uključe u laboratorijsko testiranje.

Zbog potrebe da se obezbedi zdravstveni sistem uoči jesenjeg perioda, kako bi se stanovništvo dodatno zaštitilo od zarazne bolesti Kovid-19, vlada je odlučila da se poveća broj laboratorija u kojima će biti omogućeno testiranje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnjuu sa medijima.

16.02 - U KC Niš od korone preminulo još dvoje

U poslednja 24 sata u niškom Kliničkom centru preminulo je dvoje pacijenata usled posledica infekcije virusom korona, navedeno je na sajtu te zdravstvene ustanove.

U kovid objektima KC hospitalizovano je ukupno 268 pacijenata, od kojih su 106 kovid pacijenti, među kojima i dva deteta koja su u stabilnom stanju.

15.47 - Pirotski okrug: Novozaraženih šest, još jedan preminuli

U Pirotskom okrugu registrovano je još šest osoba pozitivnih na virus korona i to od 69 testiranih, a sa teritorije tog okruga preminula je još jedna osoba kod koje je laboratorijski bio potvrđen virus, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot.

Novozaraženi su registrovani u Pirotu, njih pet, i jedan u Beloj Palanci.

15.20 - Šumadijski okrug: Novozaraženih 27, u Kragujevcu 12

U Šumadijskom okrugu, prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje "Kraguj", potvrđeno je novih 27 pozitivnih na virus korona, od čega u Kragujevcu 12, a Aranđelovcu osam.

Kako je saopštio direktor Instituta Dragan Vasiljević, kada su u pitanju druge opštine u tom okrugu, u Topoli je registrovan jedan novi slučaj zaraženog virusom korona, koliko i u Rači i Batočini, dok je u Kniću i Lapovu zabeleženo po dva novozaražena.

15.13 - Kraljevo: Hospitalizovan 51 pacijent, četiri na respiratoru

U Opštoj bolnici "Studenica" trenutno je hospitalizovan 51 pacijent, od kojih se na intenzivnoj nezi nalazi devet, od kojih je četiri na respiratoru, a pet na neinvazivnoj ventilaciji, saopšteno je iz te zdravtsvene ustanove.

15.01 - Iz Doma u Donjem Dušniku preminulo sedam korisnika

U Domu za stare "Trem" u Donjem Dušniku kod Gadžinog Hana od posledica virusa korona umrlo je sedam korisnika, a na lečenju u Kliničkom centru Niš nalazi se i dalje njih 12, podaci su Instituta za javno zdravlje Niš (IZJZ).

Novih korisnika tog doma, u kojem je virus potvrđen 16. jula, sa simptomima akutne respiratorne i crevne infekcije nema, a svi hospitalizovani korisnici i dalje su pozitivni na virus korona.

14.45 - U Zlatiborskom okrugu 24 novoobolelih

U Zlatiborskom okrugu u poslednja 24 sata potvrđeno je 24 obolelih od kovid-19, saopštio je danas užički Zavod za javno zdravlje.

Užice beleži sedam novih slučajeva, Požega šest, Prijepolje četiri, Bajina Bašta tri, Čajetina dva, a Arilje i Kosjerić po jedan.

14.37 - Ljig: Moguće ukidanje vanredne situacije za 10 dana

U opštini Ljig, u kojoj je na snazi vanredna situacija zbog širenja virusa korona i stanje se stabilizuje, rekao je danas predsednik opštine Dragan Lazarević.

On je Tanjugu rekao da se neće još uvek ukinuti vanredna situacija, ali da postoje naznake da se ona može ukinuti za desetak dana, te da se čeka da se "veže" pet, šest dana bez novog novoobolelog.

14.23 - Lončar i Gojković sa osobljem kovid centara iz Vojvodine

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković sastali su se danas sa medicinskim i nemedicinskim osobljem koji od početka epidemije rade u crvenoj zoni, odnosno kovid centrima.

Pre današnjeg, na inicijativu ministra Lončara, još pre nekoliko nedelja pokrenuta je inicijativa da se ministar sastane sa osobljem kovid centara u različitim delovima Srbije, kako bi im na taj način izrazio zahvalnost, ali i čuo njihove ideje i sugestije za dalju borbu sa epidemijom.

14.00 - Kovid potvrđen u 4 ustanove socijalne zaštite u Vojvodini

U Srbiji je u gerontološkim centrima i ustanovama socijalne zaštite ukupno zaraženo 273 korisnika i 83 zaposlena, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kada je reč o pokrajini virus je ušao u 4 ustanove, Dom za lica ometena u razvoju u Pančevu, kao i u objekte gerontoloških centara u Rumi, Subotici i Novom Sadu. Ukupno 28 zaposlenih i 37-oro korisnika.

Prema podacima resornog pokrajinskog sekretara, Predraga Vuletića od početka pandemije od korona virusa preminula su 4 korisnika.

13.50 - U Podunavskom okrugu 21 novozaraženi, u Braničevskom 11

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Podunavskom okrugu registrovan je 21 novozaraženi, dok je ukupan broj pozitivnih na virus korona u Braničevskom okrugu veći za 11.

13.34 - Ivanjica: Bolja epidemiološka situacija, manje novoobolelih

U opštini Ivanjica je znatno bolja epidemiološka situacija u odnosu na početak jula, kada je došlo do širenja virusa korona, te se tako sada primećuje trend opadanja broja pozitivnih, kao i broja prvih pregleda, izjavila je danas direktorka Doma zdravlja Jelena Stojković.

12.57 - Valjevo: Devet novozaraženih, 57 pozitivnih hospitalizovano

U poslednja 24 časa, prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, u Valjevu je potvrđeno devet novozaraženih, a u Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 80 pacijenata sa sumnjom na KOVID 19, od kojih su 57 laboratorijski potvrđeni slučajevi.

12.45 - Kraljevo: Od 74 uzorka pozitivno 18, jedna osoba preminula

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kraljevo u tom gradu je od 74 uzorka 18 pozitivno na virus korona, a još jedan pacijent kod kojeg je bio potvrđen virus Covid 19 je preminuo.

11.38 - Gračanica: Četiri nova slučaja zaraženih

Tokom proteklih 24 sata na teritoriji opštine Gračanica potvrđena su četiri nova slučaja kod kojih je registrovan virus kovid 19, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Iz Kriznog štaba ove opštine obaveštavaju javnost da je ukupan broj pozitivnih slučajeva na Korpna virus na teritoriji opštine Gračanica 66.

11.21 - Negotin:Epidemiološka situacija dobra,u julu 16 novoobolelih

Epidemiološka situacija u opštini Negotin je dobra, a za ceo jul potvrđeno je 16 novoobolelih od kovida-19, izjavio je danas predsednik opštine Vladimir Veličković i ukazao da je stanje, u odnosu na okolna mesta, pod kontrolom.

11.06 - Jablanički okrug: Od 158 uzoraka 12 pozitivno, 9 u Leskovcu

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, od 158 testiranih uzoraka, na teritoriji Jablaničkog okruga, pozitivno je 12, od čega je najviše u Leskovcu - devet.
Osim u Leskovcu, zabeleženi su i novi slučajevi u Vlasotincima - jedan i dva iz Lebana.

10.36 - Otpušteno još 15 pacijenata iz užičke bolnice

U užičkoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 165 pacijenata koji su pozitivni ili suspektni na kovid-19, a otpušteno je još 15 pacijenata, izjavila je direktorka bolnice Jelena Raković Radivojević.

10.22 - U Čačku 102 pacijenta u kovid odeljenjima, pet na respiratorima

Broj pacijenata na bolničkom lečenju u Čačku opada, a prema poslednjim podacima, 102 pacijenta su u kovid odeljenjima Opšte bolnice, od kojih je sedmoro s težom kliničkom slikom, a petoro na respiratorima.

9.41 - U bolnici u Vranju 36 zaraženih korona virusom

U kovid-bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju je 100 pacijenata, od kojih je 36 pozitivnih na korona virus, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

9.12 - U Štark Areni trenutno 32 pacijenta

U Beogradu je i dalje najviše zaraženih korona virusom, a pacijenti su zbrinuti i u Štark areni, koja je sada najveća privremena bolnica.

Doktor Predrag Bogdanović izjavio je da se u Areni trenutno nalaze 32 pacijenta i da je njihovo zdravstveno stanje dobro.

08.37 - Novi Pazar: Stabilizuje se epidemiološka situacija

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici je znatno bolja nego u prethodnom periodu, potvrđuju podaci novopazarskog Zavoda za javno zdravlje.

Tagovi