Obradović: Dveri neće biti deo Ujedinjene opozicije Srbije, ali smo spremni na tehničku saradnju 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da taj pokret neće biti deo Udružene opozicije Srbije ali da će biti spremni na tehničku saradnju.

„Spremni smo na tehničku saradnju oko borbe za slobodu medija i demokratske izbore, bez obzira što nećemo biti deo novog opozicionog saveza. Mi smo se odlučili da pre dve godine uđemo u Savez za Srbiju (SZS) zbog programa od 30 tačaka i ne bismo ulazili u novi savez dok ne vidimo njegov program“, kazao je Obradović za NovaS.

Dodao je da je programski dokument od 30 tačaka bio najvažniji razlog ulaska tog pokreta u SZS, jer su se u njemu našle brojne tačke iz programa Dveri i istakao da je u dve tačke iznet i precizan stav po pitanju KiM – poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija.

Prema njegovim rečima, Dveri pozdravljaju stvaranje Udružene opozicije Srbije, „želeći da bude partner u odbrani i obnovi srpske demokratije“.

Obradović je za rekao da će Dveri u daljem političkom radu delovati samostalno, sa idejom da predstave svoj program i nove ljude u politici.

„Ali ostajemo raspoloženi za razgovore o budućem jedinstvenom opozicionom nastupu na izborima na svim nivoima. Ali, pre toga treba izboriti uslove da izbori u Srbiji budu zaista slobodni i pošteni“, naveo je lider Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari