Lukaku i Eriksen srušili hrabri Hetafe, Junajted overio 1/4 preokretom!

Autor: Milovan Longinov
sreda 05.08.2020.
22:54
Izvor: Sportske.net

Poznata su još dva dva učesnika četvrtfinala Lige Evrope, a to su - Inter i Mančester Junajted!

EPA-EFE/Lars Baron
EPA-EFE/Lars Baron

Povezane vesti

Dok smo za Junajted od februara znali da je prošao, posle pobede nad Laskom od 5:0 u gostima, Inter i Hetafe su zbog pandemije večeras igrali samo jedan, odlučujući meč za plasman u 1/4 finale. Inter je zasluženo slavio rezultatom 2:0.

Junajted je u revanšu, u kombinovanom sastavu, pobedio Lask rezultatom 2:1.

Inter i Hetafe zbog početka pandemije u martu nisu ni stigli da odigraju prvi meč, baš kao i Sevilja i Roma, pa je UEFA odlučila da ta dva para odigraju po jednu utakmicu osmine finala.

Bez prisustva navijača, Inter je slavio golom Romelua Lukakua, koji je u 33. minutu postigao maestralan pogodak. Bastoni je poslao dubinsku loptu, Lukaku je prihvatio i na leđima praktično nosio čuvara i onda iskosa sa desetak metara pogodio drugi ugao za 1:0.

Prethodno je Lautaro Martinez imao dva veoma dobra šuta, ali je na mestu bio golman Soria.

Hetafe je svoju najbolju šansu na meču propustio u 75. minutu kada je Horhe Molina promašio penal, pošto je šutirao pored gola. Prethodno je Dijego Godin igrao rukom u šesnaestercu, a sudija nakon pregledanog snimka pokazao na belu tačku.

Inter je sve dileme oko pobednika rešio u 83. minutu, pošto je Kristijan Eriksen postigao pogodak, iz praktično svog prvog kontakta sa loptom. Nakon brzog napada Intera, ali i loše intervencije odbrane Hetafea, Eriksen se našao na pravom mestu i pokupio otpadak za nedostižnih 2:0.

I za kraj da dodamo da je naš Nemanja Maksimović igrao do 56. minuta.

Baner Liga Sampiona

U drugom večerašnjem susretu, kao što smo rekli, Junajted je mogao da igra opuštenije posle 5:0 iz prvog meča. Večeras je na Old Trafordu rezultat bio - 1:1.

Lask je želeo da ostavi dobar utisak za kraj i uspeo je u tome, a kada je u 55. minutu Vajsinger postigao evrogol za 0:1, delovalo je da mogu i do pobede. Ipak, samo dva minuta kasnije, Džesi Lingard je pobegao po levoj strani i pogodio prvi ugao za 1:1.

Junajted je do kraja uspeo i da pobedi, pošto je Entoni Marsijal u 88. minutu posle nove asistencije Huana Mate, postigao pogodak za konačnih 2:1.

Ole Gunar Solskjer je večeras odmorio praktično sve prvotimce, pa tako i našeg Nemanju Matića.

Podsetimo, ranije danas su u četvrtfinale prošli Šahtjor i Kopenhagen, a upravo Junajted u narednoj rundi igra sa danskim timom. Inter čeka boljeg iz meča Bajer Leverkuzen - Glazgov Rendžers, a Šahjtor ide na Bazel koji ima ogromnih 3:0 protiv Ajntrahta iz prvog meča...

Baner 7

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 06.08.2020
02:00

Nešto mi govori da će Frankfurt da napravi preokret.

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 05.08.2020
23:25

Da je srece sada i Roma da ide dalje , bilo bi super ...

avatar
adidas forever
Wednesday, 05.08.2020
23:03

Hrabri Hetafe je srušio sam sebe. Umesto da su prvo poluvreme zvršili sa 2:0 ili 2:1 u svoju korist oni su gubili sa 1:0. Nakon što su dobili penal iz aviona se videlo da će ga Molina promašiti. Čak je bilo vremena i za promenu izvođača kada su videli kako pogubljeno uzima loptu, pa je ponovo vraća na belu tačku itd.