Crna Gora razmatra otvaranje granica za region

Senad Begić, zamenik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore, rekao je da se razmatra otvaranje granica i uslovi za region.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

18:22

Crna Gora razmatra otvaranje granica za region
Ilustracija: Deposit images/MyVector

Begić je na pitanje zašto je dozvoljen ulazak državljanima Rusije, a ne Srbije, jer je slična epidemiološka situacija u te dve zemlje, te kako komentariše izjavu ukrajinskog konzula što državljanima Ukrajine nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru odgovorio:

"Ukrajina će se zbog bolje situacije naći na ažuriranoj listi. Institut je napravio metodolgiju koja je slična sa onom Evropske komisije. Jedan od ključnih parametara je broj aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, a drugi je kretanje broja obolelih odnosno dugoročni trendovi. Predlog za uključivanje Rusije na zelenu listu je došao od Operativnog štaba za turizam i Ministarstva turizma. Kada se radi o regionu, vrlo ozbiljno razmatramo dalje korake kada se radi o ažuriranju liste. Tu ne smemo da zaboravimo potencijalne brojeve ljudi koji bi došli u Crnu Goru i o tome se mora voditi računa. Razmatramo otvaranje granica i uslove pod kojima se granice mogu otvoriti na način koji će minimizirati epidemiološki rizik po građane Crne Gore", rekao je on, a prenose Vijesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: