Tim Ludgoreca (©Reuters)
Tim Ludgoreca (©Reuters)

Ludogorec je svet u malom: Stiže 17. stranac u Razgrad

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.08.20. | 14:33

Očekuje se dolazak Španca Marina

Odustalo se u Srbiji od povećanja dozvoljenje kvote za inostrane igrače u protokolu, iako je bilo najavljeno da će se to desiti uoči nove sezone. Što se tiče Superlige, četvorica stranaca su i dalje dozvoljena.

A za to vreme u komšiluku sasvim druga priča. Ludogorec iz Razgrada, „večiti“ šampion Bugarske, trebalo bi danas-sutra da dobije 17. igrača iz inostranstva! Štoper španske Numansije Ihinio Marin trebalo bi da potpiše ugovor sa zelenima i da pojača konkurenciju za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Istina, Ludogorec nije u istoj situaciji kao srpski klubovi. Najpre, u Bugarskoj se igrači iz zemalja Evropske unije ne vode kao stranci, a takvih u klubu iz Razgrada imaju četvorica: Poljak Jakub Šverčok i Rumuni Klaudiju Kešeru, Kozmin Moci i Dragoš Grigore. I sada će stići peti – Ihinio Marin.

Dalje, ima Ludogorec i šestoricu igrača sa dvojnim državljanstvom, koji pored matičnog takođe imaju pasoše neke od zemalja EU: Vanderson i Renan imaju državljanstva Brazila i Bugarske, Aniset Abel ima Francuske i Madagaskara, Džordan Ikoko pasoše Francuske i DR Kongo, Žoržinjo ima Portugalije i Gvineje Bisao i Kauli Soza se vodi kao Brazilac i Nemac.

Kako je u ligi Bugarske dozvoljeno da igraju petorica stranaca, onih koji nemaju EU pasoše, tu kvotu u Ludogorecu popunjavaju: Izraelac Dan Biton, Brazilac Sisinjo, zatim Mavis Čibota koji ima državljanstva Izraela i Konga, Taleb Tavata sa pasošima Izraela i Sudana i Senegalac Stefan Bađi.

Sve kad se sabere, ispada da „Luda šuma“ ima petoricu stranaca, a u stvari je čak 16, uskoro 17, igrača koji nisu rođeni u Bugarskoj.

Fudbalera koji su poreklom Bugari ukupno u timu ima osmorica. A, na klupi je Čeh Pavel Vrba.

I pored svega toga, pre nekoliko dana Ludogorec je izgubio Superkup Bugarske od Lokomotive iz Plovdiva (1:0).


tagovi

LudogorecBugarska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara