Region

0

Gotovina: Oluja odredila budućnost Hrvatske i početak kraja rata

Autor: SA

Izvor: Beta

Gotovina: Oluja odredila budućnost Hrvatske i početak kraja rata

Izvor: Foto: Beta/Hina/Mario STRMOTIC

"Kroz naučene lekcije iz naše burne i bremenite istorije jači smo, bolji ljudi, spremni s optimizmom promišljati i raditi danas za bolje sutra", rekao je Gotovina na svečanosti obeiežavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Gotovina, koji je u Hagu oslobođen odgovornosti za ratne zločine tokom i posle akcije Oluja, rekao je da su strahote rata u kolektivnoj svesti naroda i temelju hrvatske državnosti.

"Strahote rata, godine patnji i stradanja nevinih, žrtve života mladih vojnika i onih koji su izgubili svoje zdravlje, u kolektivnoj su svesti našeg naroda, ugrađeni u temelje hrvatske državnosti", rekao je.

On je dodao da se "25 godina života u miru i sigurnosti Hrvatska razvija i gradi u modernu evropsku demokratiju, socijalno pravednu državu koja brine o najmanjima i najugroženijima jer oni su ogledalo stanja društva, državu u kojoj svi njeni ljudi, bez obzira na različitosti uživaju sigurnosti i slobode, jednaka prava i obaveze".

"Zajedništvom svih nas, od prvih na čelu do najmanjih, ostvarićemo postavljene ciljeve i znaćemo odgovoriti na sve izazove vremena u kom živimo", kazao je Gotovina u obraćanju državnom vrhu, braniteljima i građanima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR