JEDINI SRBIN NA PROSLAVI OLUJE ZADOVOLJAN Milošević: Čuo sam poruke pomirenja! Razumem one koji me osuđuju!
Foto: Tanjug Printscreen, Beta Daniel Kasap

obeležavanje zločina

JEDINI SRBIN NA PROSLAVI OLUJE ZADOVOLJAN Milošević: Čuo sam poruke pomirenja! Razumem one koji me osuđuju!

Hrvatska -

Boris Milošević, SDSS-ov potpredsednik hrvatske vlade, rekao je posle proslave operacije Oluja u Kninu da je u obraćanjima hrvatskih zvaničnika čuo poruke pomirenja i da je njegov dolazak u Knin zalog za budućnost.

"Poštujemo sve žrtve, bez obzira na nacionalnost. Sećanja na žrtve trebamo poštovati. Emocije su još sveže. Čuo sam poruke pomirenja, mira i budućnosti, i tako smatram i svoj dolazak, kao zalog za budućnost", rekao je Milošević novinarima u Kninu po završetku manifestacije.

On je dodao da je hrvatsko društvo sazrelo da mogu da se čuju i međusobno poštuju svi, bez obzira na nacionalnost.

"Važno je da društvo prihvati da su Srbi u Hrvatskoj imali svoje žrtve i svoja stradanja i da sećanja na te žrtve moramo poštovati. I smatram da je ovo samo prvi korak", rekao je Milošević.

Napade zbog odluke da prisustvuje kao Srbin proslavi Oluje vidi kao očekivane: "Razumem to prvenstveno kao govor ljudi koji su pretrpeli bol i osetili nepravdu", rekao je Milošević.

Njegovo prisustvo proslavi u Kninu naišlo je na niz negativnih reagovanja.

Miloššević je donedavni predsednik Srpskog narodnog veća (SNV), prema cijim podacima je tokom ove završne akcije etničkog čišćenja iz Hrvatske proterano 200.000 Srba, a ubijeno gotovo 2.000.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track