PET NA PET – Slađan Spasić: Za PAOK sam odigrao 165 utakmica i postigao 48 golova

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.08.20. | 11:49

Pre četrnaest godina tim iz Soluna povukao je Spasićev dres iz upotrebe i preselio ga u klupske legende

Rođen je u Švedskoj gde je živeo do svoje šeste godine. Potom se porodica Slađana Spasića vratila u Srbiju i do šesnaeste godine živeo je u Surdulici. Ubrzo je krenula profesionalna karijera našeg sagovornika od Dinama iz Vranja do Obilića sa kojim je stigao do pehara u kup takmičenju. U Borcu je igrao kada je trener bio Branko Bane Smiljanić, uspeli su da izbore opstanak u eliti.

Iz Čačka je prešao u Železnik u kome je bio drugi strelac domaće lige odmah iza Mateje Kežmana. Omonija, Larisa, ali pre svih, PAOK su inostrani klubovi u kojima je ostavio dubok trag. U PAOK – u je zbog zasluga i igara koje je pružao povučen Spasićev dres. U svakodnevnom kontaku je sa prijateljima, saigračima iz Grčke, koji su na raznim funkcijama u klubu. Ima otvoren poziv da preuzme službu skautinga u PAOK – u.

Izabrane vesti

Sa velikom tugom se priseća druženja sa Jovanom Cunom Gojkovićem sa kojim je bio cimer u Solunu, ali i najbolji prijatelj. Cune je trebalo da iz Iraklisa pređe u Panatinaikos, ali ga je saobraćajna nesreća sprečila. Kada je u udesu nastradao sjajni fudbaler Vladan Milojević i Slađan Spasić su Jovanovoj supruzi Kseniji prvi saopštili tužnu vest. Slađan kaže da se dobre dve godine nije oporavio od šoka.

Danas će Spasić gostovati u Pet na pet, a sutra će tipovati Mozzartov Humanitarni tiket u podne.

1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim sportskim aktivnostima osim fudbalom?

“Bio sam svestran sportista pa sam igrao košarku, odbojku, tenis, stoni tenis, ali sam se konačno pronašao u fudbalu.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

”Uzor mi je bio Maradona. Mislim da je to najbolji fudbaler svih vremena”

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Bez dileme PAOK. Za grčki klub odigrao sam 165 utakmica i postigao sam 48 golova. Pre četrnaest godina PAOK je povukao moj dres iz upotrebe”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Utakmicu finala grčkog kupa protiv Olimpijakosa. Te 2001. godine gostovali smo u Atini, slavili smo sa 2:4, a ja sam bio strelac trećeg gola. PAOK je stigao do pehara nakon 22 godine. Bilo je predivno”.

5. Trenutno ste u Surdulici. Koji posao obavljate u Radničkom?

Generalno ostao sam u fudbalu. Živim na relaciji Surdulica – Solun. Na poziv predsednika kluba u Radniku obavljam ulogu savetnika. Pokušavamo da sve struture podignemo na viši nivo”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Finske, HAKA – HIFK. Bolji međusobni skor imaju gosti, 1:0:5, uz najubedljiviji trijumf od 4:1. Haka je jedan od dva kluba u ligi bez pobede, četiri remija, uz dva poraza. Sa suficitom od šest bodova i tri pozitivna ishoda gosti ulaze u duel. Čak četiri poslednje utakmice gost je rešio u svoju korist.

“Pokušajte sa Mozzart šansom, HIFK će pobediti ili voditi na poluvremenu”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petPAOK Solun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara