05. avgust  2020. 11.58  | Izvor: RTV

Preduzimljivi Rus nudi besplatan pregled kičme i leđa kamiondžijama Vojvodine

NOVI SAD -

Sergej Kogaj, koji se od nedavno iz Sankt Peterburga preselio u Novi Sad, gde je otvorio ordinaciju, u kojoj se bavi akupunkturom, odlučio se na nesvakidašnji marketinški potez: svim zainteresovanim vozačima kamiona iz Novog Sada i cele Vojvodine nudi besplatan pregled kičme i leđa.

Kogaj tvrdi da je u ordinacijama u Uzbekistanu i Rusiji od bolesti leđa i kičmenog stuba izlečio preko 8.000 ljudi, a da su vozači jedno od najugroženijih zanimanja kad su u pitanju te bolesti.

"Oni često pate od išijasa, diskus hernija, skolioza, i drugih deformiteta kičmenog stuba. Vozači kamiona u Srbiji, isto kao i u Rusiji, kod lekara dolaze tek kad ih bol onemogući da obavljaju posao", kaže Kogaj.

sergej, kogaj,lecenje, diskus, hernije

Ruski stručnjak kaže da se tokom 25 godina privatne prakse, i osam godina učenja osnova akupunkture, uverio da većina oboljenja kičmenog stuba može da se izleči iglicama.

"Igloterapija, dovodi do potpunog ozdravljenja. Umrtvljeni, oboleli mišići se ožive, tako što im se vrati krv, kiseonik, vitamini, minerali, inervacija. Rečju - udahne im se novi život", kaže ovaj Rus.

O svojoj odluci da živi i radi u Novom Sadu, kaže:

"Novi Sad je lepši za život od Sankt Peterburga. Manji je. Ima bolju klimu. A ljudi su srdačni i druželjubivi. Ujedno, zbog dobrog položaja, i razvijenosti, Novi Sad nudi velike mogućnosti za poslovanje".

Praksu koju je, kako kaže započeo, pre 15 godina u rodnom Taškentu, glavnom gradu Uzbekistana, da jednom godišnje besplatno pregleda pripadnike najugroženijih zanimanjima, nastavlja i ovde.

Procenjuje se da u Vojvodini ima oko 7.000 vozača kamiona, a mnogi od njih pate od nekog oblika bolova u leđima.

Srodne vesti

Broj komentara: 2

petar  18. 11. 2021. | 21:51
Imate li nekog pacijenta kome ste izlecili diskus herniju - hvala
Stevan  29. 09. 2022. | 08:12
Bivši vozač parapareza ustanovljena nemogu da hodam bez guralice ima li nade za izlečenje hvala.