Region

0

Milošević: Moj dolazak u Knin je zalog za budućnost

Autor: SA

Izvor: N1

Milošević: Moj dolazak u Knin je zalog za budućnost

Izvor: Foto: Beta/Hina/Mario STRMOTIC

"Neka se prekine spirala mržnje kako se strahote rata nikad ne bi ponovile. Treba poštovati sve žrtve bez obzira na nacionalnost. I Srbi iz Hrvatske su imali svoje žrtve i to treba poštovati", rekao je Milošević, prenela je televizija N1.

On je dodao da su "emocije još sveže i da svoj dolazak smatra zalogom za budućnost".

"Čuo sam poruke mira i pomirenja i smatram da je ovo prvi korak", poručio je Milošević.

On je rekao da smatra da je (hrvatsko) društvo sazrelo da poštuje sve žrtve.

Upitan o napadima iz Beograda zbog njegovog dolaska u Knin, on je odgovorio da su očekivani, da ih razume kao govor ljudi koji su pretpeli bol i da u tom smislu nikom ne zamera.

U Kninu je jutros, u prisustvu državnog vrha na čelu s predsednikom Zoranom Milanovićem počela centralna manifestacija obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja.

Svečanosti prisustvuju svi članovi hrvatske vlade, a prvi put i visoki politički predstavnik srpske nacionalne manjine, potpredsednik vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDŠ) Boris Milošević, što je u Zagrebu ocenjeno kao "snažna i važna poruka pomirenja" u odnosima Hrvata i srpske manjine, ali i Hrvatske i Srbije.

U vreme mandata predsednika Ive Josipovića, na manifestaciji u Kninu je 2012. bio predsednik Srpskog demokratskog foruma, Veljko Džakula, ali on nije bio izabrani politički predstavnik Srba.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR