Najnovije vesti
Vesti Politika
Srđan Nogo PONOVO PUŠTEN da se brani sa slobode

Srđan Nogo PONOVO PUŠTEN da se brani sa slobode

Bivši poslanik Srđan Nogo pušten je da se brani sa slobode, potvrđeno je "Blicu" u Višem javnom tužilaštvu. Isti slučaj je i sa njegovim "saborcem" Zoranom Radojičićem, koji se kao i Nogo tereti za krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja u pokušaju.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Protest Srđan Nogo Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
Protest Srđan Nogo

To u prevodu znači da mu nije produžen pritvor, koji mu je pre nekoliko dana određen, tako da će se on u nastavku postupka braniti sa slobode.

- Obavljeno je saslušanje Srđana Noga i Zorana Radojičića na okolnosti dela iz člana 309 KZ, nakon čega je Tužilaštvo donelo rešenje kojim se prema osumnjičenima ukida rešenje o zadržavanju doneto 3. avgusta 2020. godine - kažu za "Blic" u Višem javnom tužilaštvu.

Pročitajte još

Nogo i Radojičić uhapšeni su 3. avgusta u Sarajevskoj ulici, nakon čega im je određeno zadržavanje do 48 sati, kada su inače najavljivali da će poslanike gađati pejntbol puškama.

Nogu je, inače, prestao poslanički imunitet, s obzirom da su istog tog dana potvrđeni mandati poslanika u novom skupštinskom sazivu.

Inače, Nogo je pre više od tri nedelje takođe bio privođen, i to kao kolovođa grupe koja je vršila nasilje, preciznije pravila nerede ispred Skupštine Srbije, u koju je sa nekolicinom učesnika protesta i upao, ali je sud tada odbio da mu odredi pritvor.