Milenković i Lazović (©Shutterstock)
Milenković i Lazović (©Shutterstock)

Terminatori! Milenković i Lazović igrači sa najviše minuta u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.08.20. | 11:34

Bolji od njih samo golmani

Pravi Terminatori! Sastavi Fjorentine i Verone ne mogu ni da se zamisle bez Nikole Milenkovića i Darka Lazovića.

Sada postoji i dokaz za to! Ako se računaju samo igrači u polju, bez golmana, Milenković, pa onda Lazović su fudbaleri sa najviše odigranih minuta u Seriji A ove sezone.

Izabrane vesti

Od 38 kola srpski defanzivac u Fjorentini je preskočio samo jedno, duel sa Juventusom u 22. rundi, jer je tada imao kartone. I još je na meču sa Brešom na terenu proveo 17 minuta. Sve ostalo – 36 utakmica u prvenstvu – Milenković je odigrao kao starter i svih 90 minuta. Kada se to sabere, dobija se 3.257 minuta u ljubičastom dresu u Seriji A ove sezone.

Sve to ukazuje zbog čega je Bleki visoko pozicioniran na listi želja trenera Milana Stefana Piolija za narednu sezonu. Ako je suditi po štampi, ali i po stavu navijača Fjorentine, velike su šanse da će Milenković od septembra nositi crno-crveni dres, čelnici Rosonera su u redovnom kontaktku sa menadžerom Falijem Ramadanijem oko transfera.

Odmah na listi igrača sa najviše odigranih minuta u sezoni iza Nikole Milenkovića je Darko Lazović! Krilni bek Verone je na terenu ukupno proveo 3.248 minuta. I to je Čačanin nastupio na svakoj od 38 utakmica u prvenstvu, jedino što nije svaku odigrao do kraja.

Uspeo je Lazović da upiše i tri gola i sedam asistencija tokom ove sezone, dao je ogroman doprinos da njegov tim mirno spava u sredini tabele do kraja šampionata.

Velike čestitke zaslužuju dvojica golmana: Tomas Strakoša iz Lacija i Huan Muso iz Udinezea odigrali su svaki minut sezone!


tagovi

Nikola MilenkovićDarko LazovićFjorentinaVeronaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara