Pokrenut prekršajni postupak protiv Boška Obradovića 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Prekršajni sud u Beogradu pokrenuo je postupak protiv predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića, zbog organizacije protesta ispred Doma Narodne skupštine 8. maja.

Tog dana poslanici Dveri spontano su protestovali protiv vlasti zbog izmena izbornih zakona usred izbornog procesa, a spontani protesti su dozvoljeni po Zakonu o javnom okupljanju, navodi se u saopštenju Dveri.

Ističe se da je zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova za pokretanje prekršajnog postupka protiv Obradovića posebno sporan, jer se radi o političkim aktivnostima poslanika, koje policija ne može da ograničava.

Svedoci iz Odeljenja za javni red i mir, policijski službenici Predrag Petrović i Jovo Petrović, u svom izveštaju otvoreno lažu da su poslanici Dveri nastojali da onemoguće ulazak u Dom Narodne skupštine drugim poslanicima i zaposlenima u Skupštini, što je apsolutna neistina, jer toga dana su svi mogli normalno da uđu u Narodnu skupštinu, navode Dveri.

Ovo je treći prekršajni postupak koji se vodi protiv Obradovića pred Prekršajnim sudom u Beogradu, jer mu se već sudi za organizaciju protestne šetnje na protestu 13. aprila 2019. godine i za promenu maršrute protesne šetnje prilikom organizacije „Slobodne zone” ispred Predsedništva 4. maja prošle godine.

Istovremeno, u Tužilaštvu je u toku istražni krivični postupak protiv Obradovića povodom verbalnih incidenata sa poslanicima vlasti na protestu od 8. maja ove godine.

Uprkos više puta ponovljenim izjavama predsednika SNS Aleksandra Vučića da niko neće odgovarati za organizaciju protesta, očito je da se progon političkih neistomišljenika nastavlja i pojačava u strahu vlasti od novog izlivanja narodnog nezadovoljstva na ulice, navodi se u saopštenju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari