Hiseni: Grenel ostaje snažno uključen u dijalog

Koordinator kosovske vlade za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni razgovarao je sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Ričardom Grenelom, koji mu je preneo da "ostaje snažno posvećen dijalogu".

"Fokusirali smo razgovor na specifične aspekte dešavanja na Kosovu i u regionu. Ambasador Grenel ostaje snažno posvećen dijalogu Kosova i Srbije koji bi trebalo da se okonča obostranim priznanjem", preneo je Hiseni na društvenim mrežama nakon telefonskog razgovora.

"Normalizacija odnosa kroz ekonomski razvoj i podrška investicionim projektima i dalje je u fokusu dnevnog reda i posvećenosti ambasadora Grenela", naveo je Hiseni, objasnivši da Grenel ovih dana boravi u Kaliforniji.

Hiseni je u Vašingtonu kako bi sa tamošnjim zvaničnicima koordinirao dijalog sa Beogradom, pozivajući ih na veću angažovanost i prisustvo u briselskom dijalogu.

Ričard Grenel bio je inicijator sastanka zakazanog za 27. jun u Vašingtonu, gde su trebalo da se sastanu predstavnici Beograda i Prištine. Skup je otkazan pošto je tri dana uoči njega, Specijalni sud objavio da je napisao optužnicu za ratne zločine protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, jednog od učesnika dijaloga.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво