Muzika

Kolege se opraštaju od Rajka Dujmića: "Otišao je i dio mene"

Kolege se opraštaju od Rajka Dujmića: "Otišao je i dio mene"
Foto: Screenshot/Dnevnik.hr | Kolege se opraštaju od Rajka Dujmića: "Otišao je i dio mene"

Odlazak muzičke legende Rajka Dujmića pogodio je brojne njegove kolege koji se sada opraštaju od muzičara.

"Šta da vam kažem? Jako mi je teško, tim više jer sam njegov vjenčani kum. Žao mi je zbog Rajka, bio je dio naših života više od četvrt vijeka", rekao je basista "Novih fosila" Marinko Colnago.

Vladimir Kočiš Zec bio je takođe vrlo emotivan.

"Kad 25 godina živiš i odrastaš i muzički i umjetnički s nekim čovjekom, onda imam ojsećaj da je s Rajkom otišao i dio mene. Istovremeno sam ponosan što sam imao priliku da radim tako dugo s čovjekom koji je imao vanserijski autorski talenat. Neizmjerno mi je bilo teško da gledam Rajka koji je posljednjih godina imao puno privatnih i zdravstvenih problema, ali sve to je ljudski i razumljivo. Nema nikakve ljutnje, ostala su samo lijepa sjećanja na velikog kompozitora i muzičara", rekao je.

Od muzičara su se oprostili i članovi grupe "Parni valjak".

"Napustio nas je prijatelj i kolega. Počivao u miru. Zbogom, Lima", napisali su oni na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Napustio nas je prijatelj i kolega. Počivao u miru. Zbogom, Lima.  Rajko Dujmić (1954.-2020.)

A post shared by Parni Valjak (@parnivaljak) on

"Iskreno saučešće porodici, mogu samo zamisliti kroz što sad prolaze, jer smo kroz to prošli moja djeca i ja kad mi je umro muž", rekla je Sanja Doležal, pjevačica "Novih fosila", čiji je suprug Nenad Šarić bio bubnjar u bendu i umro je 2012. godine.

Rajka se prisjetila i voditeljka i muzičarka Vjekoslava Bach, koja je podijelila fotografiju sa autorom.

"Putuj moj Rajko, naš Lima, čuvali te anđeli nebeski. Beskrajno ćeš nam nedostajati. Na boljem si mjestu, a meni si ostavio predivne uspomene i najljepšu muziku... Snežana Dujmić, iskreno saučešće tebi i porodici", napisala je ona.

U 66. godini preminuo je Rajko Dujmić, muzičar i kompozitor, vođa grupe "Novi fosili" i dobitnik Porina za životno djelo. Od srijede uveče nalazio se na jedinici intenzivnog liječenja na Odseku za neurohirurgiju u KBC-u Rijeka na Sušaku. Tamo je dovezen u srijedu u večernjim satima nakon što je doživio tešku saobraćajnu nesreću. Završio je u indukovanoj komi, iz koje se nije probudio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije