Košarka

Jokićev tripl-dabl u dramatičnoj pobjedi poslije produžetka

Jokićev tripl-dabl u dramatičnoj pobjedi poslije produžetka
Foto: Tanjug/AP | Jokićev tripl-dabl u dramatičnoj pobjedi poslije produžetka

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su poslije produžetka Oklahomu Siti Tander - 121:113.

Nikola Jokić odigrao je fenomenalnu utakmicu i bio je jedan od najzaslužnijih što su Nagetsi uspjeli da se vrate iz minusa i poslije toga slome protivnika.

Centar iz Sombora briljirao je u produžetku i sa nekoliko uzastopnih poena donio ključnu prednost ekipi iz Kolorada.

Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, 12 skokova i 10 asistencija, a pratio ga je sjajni Majkl Porter junior sa 37 poena i 11 skokova.

Utakmica je otvorena u slabom ritmu, te nismo gledali pretjerano atraktivnu košarku. Jokić je od prvih pet šuteva pogodio samo jedan i ubrzo je otišao na "lađenje".

Nagetsima je više odgovarala ovakva igra i poslije prve četvrtine imali su pola koša prednosti, 23:22. Utakmicu je sjajno otvorio Majkl Porter junior i u istom ritmu nastavio je tokom 2/4.

Jedino što je bilo za pohvalu u igri ekipe iz Kolorada je upravo talentovani krilni košarkaš. Pogađao je iz skoro svih pozicija i na poluvremenu je imao 20 poena i devet skokova.

Nagetsi su u jednom trenutku u drugoj četvrtini imali dvocifrenu prednost, ali se Tander vratio i na poluvrijeme otišao sa vođstvom - 50:51.

Jokić je posle prvog perioda igre imao 7 (2/7) poena, četiri skoka i četiri asistencije.

U nastavku utakmice Jokić je bio mnogo motivisaniji. Srpski košarkaš je počeo da pogađa, Denver nije dozvolio protivniku da napravi seriju u trećoj četvrtini i bila je tijesna utakmica sve do kraja.

Nagetsi su bili pred porazom jer su na tri minuta do kraja gubili sa sedam poena. Ipak, predvođeni Morisom i Jokićem uspjeli su da istope prednost i dođu do pozicije za pobjedu. U posljednjem napadu loptu je dobio Denijels i promašio, te se ušlo u produžetak.

Tamo je stvari u svoje ruke uzeo srpski košarkaš i sa šest uzastopnih poena slomio otpor Tandera.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije