Jokić, Reuters
Jokić, Reuters

Drama i Nikolina brutalna partija! Jokić do tripl-dabla, Denver posle produžetka slomio Oklahomu

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.08.20. | 01:02

Može i ovaj “novi” Nikola do opasnih brojki - 30 poena, 12 skokova i 10 asistencija

Nije blistao Denver u prvom meču NBA restarta, glatko je poražen od Majamija, pa je tim Majkla Melouna probao da protiv Oklahome popravi utisak. Denver je to učinio s 121:113, a Nikola Jokić je uspeo i sa ovim svojim novim izdanjem sa manjim brojem kilograma da dođe do tripl-dabla i upisao je još jednu vrhunsku partiju. Brutalnu! I to u pravoj drami od utakmice.

Nikola je do tripl-dabla stigao u produžetku, nedostajao mu je jedan skok, a do kraja utakmice zaustavio se na čak 30 poena, 12 skokova i 10 asistencija! Alal vera!

Izabrane vesti

Imao je 10/21 šut iz igre, ali mu nikako nisu išle trojke koje je gađao 0/5. Kako bi tek izgledalo da ga je šut malo bolje služio?

Bila je drama do poslednjeg minuta regularnog dela, Jokić je u samoj završnici pogodio jedno slobodno bacanje, a onda je Aleksander poentirao uz faul Jokića za 106:103. A onda je fauliran pa je pogodio dva slobodna bacanja. Na šest sekundi do kraja fauliran je Monte Moris, pogodio je oba bacanja za 109:108, a onda je Kris Pol doneo produžetak Nagetsima, a Troj Denijels promašio pobedu.

U produžetku je Denver uspeo da slomi otpor Oklahome, a Jokić je uz sjajnog Majkl Porter Juniora (37 poena, 12 skokova) uspeo Nagetsima da donese pobedu na ovom duelu. Strašna partija ovog dvojca. Kod Oklahome su najbolji bili Šej Gildžus Aleksander sa 24 poena i Kris Pol koji je dodao poen manje.

Nikola Jokić je dobro otvorio meč kada je prvo poentirao ispod koša Oklahome, a onda i minut kasnije podelio za Milsapa. Asistencije su mu išle od ruke na startu, ali kao da je birao teške šuteve pa se to odrazilo i na njegove procente u prvom poluvremenu.

Denver je večeras bio osakaćen neigranjem tri startera – Džamala Marija, Gerija Herisa i Vila Bartona. Na drugoj strani nije bilo Denisa Šrudera koji je napustio "balon" zbog rođenja deteta.

Gledali smo nervoznu igru u prvoj deonici, a Jokić je tek posle 20 minuta dao drugi koš iz igrei u tom momentu je imao šut 2/7 za dva. Kao epilog svega bila je prednost Oklahome od jednog poena na odlasku na poluvreme - 51:50. Dakle, na meniju je bila veoma tesna utakmica.

Bilo je jasno da Denver mora da pojača, a za to se potrudio i Jokić pa je sa par dobrih poena i asistencija probudio Denver, međutim Oklahoma takođe nije nameravala da smanji gas, pa je preko Krisa Pola i Danila Galinarija uspevala da bude par poena u prednosti, tačnije tri poena posle tri četvrtine. U tom momentu je Jokić već dao 17 poena, i imao šest skokova i sedam asistencija.

Sve je to garantovalo neizvesnost u samoj završnici utakmice… I u tom stilu se igralo do samog kraja, pa i u produžetku.

Opasna utakmica... I pokazatelj da Jokiću prija ovaj manjak kilograma do kog je došao u toku pauze.

NBA - REZULTATI

Majami - Toronto 103:107

/Dragić 25 - Vanvlit 36/

Oklahoma - Denver 113:121 (109:109)

/Aleksander 24 - Porter 37/

Vašington - Indijana 100:111

/Brajant 20 - Voren 34/

TABELE

Istočna konferencija

Zapadna konferencija



tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara