Hiseni posle susreta sa Palmerom: Amerika podržava sveobuhvatni dogovor

Koordinator kosovske vlade za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni izjavio je da Sjedinjene Američke Države podržavaju dijalog u Briselu, dodajući da se u Vašingtonu zalažu za trajan i sveobuhvatan dogovor.

Hiseni se u Vašingtonu sastao sa američkim specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Metjuom Palmerom i obavestio ga o trenutnom toku dijaloga u Briselu.

"Imali smo otvoren i iscrpan razgovor sa gospodinom Palmerom kako bismo koordinirali dijalog, kako bi započeli novu dinamiku, bez odlaganja, sa glavnim pitanjem - sveobuhvatni sporazum o međusobnom priznavanju i normalizaciji između Kosova i Srbije", preneo je Hiseni.

U saopštenju podeljenom preko društvenih mreža Hiseni je napisao da je konstatujući i naglašavajući da je uz EU uloga SAD u tom procesu nezamenjiva, zamolio Palmera za stalno i aktivno prisustvo SAD za pregovaračkim stolom u Briselu. 

"Nakon što je naglasio da Sjedinjene Države cene konstruktivnu posvećenost vlade i svih institucija Kosova u ovom procesu, Palmer je rekao da SAD podržavaju dijalog u Briselu, dodajući da će Amerika biti uz Vas tokom ovog procesa, podržavajući čvrst, pravedan, trajan i sveobuhvatan sporazum", napisao je Hiseni.

Nakon sastanka sa Palmerom, Hiseni je razgovorao i sa Rian Tuli, visokom direktorkom i Amandom Ahlers direktorkom za Evropu u veću za nacionalnu bezbednost Bele kuće.

Razgovor je bio fokusiran na obnovljeni dijalog u Briselu, ali i na opšta dešavanja na Kosovu i Metohiji i u regionu.

 

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво