Ben Simons (©Reuters)
Ben Simons (©Reuters)

Vašington došao na izlet u Orlando, na Moranta i Vajta "plus"

Vreme čitanja: 4min | pon. 03.08.20. | 15:20

Danas šest utakmice NBA lige na Floridi. Hjuston, Toronto i San Antonio dosad ostavili najbolji utisak

NBA fanatici imaju najlepše leto u životu. Utakmice u Orlandu su od samog početka pokazale dosta visok kvalitet košarke, a neizvesnost oko konačnog poretka raste iz dana u dan, posebno u Zapadnoj konferenciji, koja trenutno izgleda kao bure baruta. Na Istoku je stvar drugačija jer je samo devet ekipa u Orlandu, a i Vašington je daleko od kvaliteta koja bi mogao da mu garantuje borbu za plej-of. Ni Bruklin nije u najboljem stanju, ali svejedno se i u toj konferenciji igra dobra košarka. Uostalom, raspored sa ove 22 ekipe praktično ne donosi nijednu slabiju utakmicu.

A koja je ekipa ostavila najbolji utisak u ovom nastavku sezone? Po našem mišljenju - Hjuston, Toronto i San Antonio. Hjuston je preokrenuo utakmicu protiv Dalasa, a sinoć upisao važnu pobedu protiv Milvokija te pokazao kako se Majk D’Entoni, Džejms Harden i ekipa i dalje nadaju naslovu prvaka. Mnogi ne vole njihov sistem igre, ali očigledno daje rezultate. Toronto je odigrao samo jednu utakmicu, ali su Lejkerse pobedili na način da su kontrolisali utakmicu gotovo celo vreme i onemogućili Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu da se razigraju, a to nije lako. Šta se San Antonija tiče, mnogi su mislili da Sparsi nemaju nikakvih šansi bez Lamarkusa Oldridža, ali su pobedili direktne rivale za plasman u plej-of - Sakramento i Memfis. Greg Popović nikako ne želi da propusti još jedan odlazak u doigravanje.

Izabrane vesti

Pre nego se okrenemo današnjim savetima za klađenje, evo i tabele pobeda i poraza u nastavku sezone:

2-0 San Antonio Spars, Orlando Medžik, Hjuston Rokets, Finiks Sans

1-0 Majami Hit, Oklahoma Siti Tander, Indijana Pejsers, Toronto Reptors

1-1 Juta Džez, Los Anđeles Klipers, Los Anđeles Lejkers, Bruklin Nets, Portland Trejl Blejzers, Boston Seltiks, Milvoki Baks

0-1 Denver Naggets, Filadelfija 76ers

0-2 Nju Orleans Pelikans, Memfis Grizlis, Sakramento Kings, Dalas Maveriks, Vašington Vizards

VAŠINGTON VIZARDS - INDIJANA PEJSERS (hendikep (7,5), tip 2, kvota 1,85)

Već smo pisali kako Vašington stvarno nema šta da traži u ovom nastavku. Čista pobeda Indijane nosi kvotu 1,35, koja takođe nije loša za neki veliki ulog ili kombinaciju s drugim parovima, a moglo bi da se odigra i na neke igrače jer će svi imati prostora za poene protiv slabe ili nikakve obrane Vašingtona. Razmišljali smo i o opciji “više” poena Indijane, ali na kraju smo se odlučili na hendikep jer margina nije velika, a Pejsersi su ostavili dobar utisak protiv Filadelfije u prvoj utakmici. Da odigraju i sa 70 odsto tog nivoa, imaju ovih osam poena razlike.

MAJAMI HIT - TORONTO REPTORS (klađenje na utakmicu, tip 2, kvota 1,75)

Ovaj nas tip “vuče” da ga stavimo na listić, iako je Majami pobedio u obe dosadašnje utakmice ove dve ekipe u sezoni. Međutim, onu jednu definitivno ne treba računati jer je Toronto igrao bez pola tima, a danas smo se odlučili da favorizujemo Reptorse samo na osnovu utiska kojeg je ekipa Nika Nursa ostavila u meču protiv Lejkersa. Nismo odavno videli da je neko odigrao takvu partiju protiv Lebrona i društva, ostavivši ih praktično bez šansi gotovo celu utakmicu. Utisak je da je Toronto jedna od ekipa kojoj je ova pauza došla odlično jer su konačno svi zdravi, a kada imate Nika Nursa na klupi, onda znate da će on iz ekipe izvući maksimum. A ima i ona poznata uzrečica - nikad ne potcenjuj srce šampiona.

DŽA MORANT (broj poena (21,5), tip više, kvota 1,85)

Memfis je u Orlando došao kao osma ekipa na Zapadu s tri i po pobede više u odnosu na deveto mesto, a s dva poraza su zakomplikovali situaciju i sada izgleda kao da neće moći da izbegnu posebno razigravanje za osmo mesto (to će se igrati ako osma ekipa ne bude imala više od četiri pobede više od devete ekipe). Najgora stvar za Grizlije je ta da su izgubili od Portlanda i San Antonija, ekipa koje se bore za to deveto, možda i osmo, a danas igraju protiv još jedne koja još nije izgubila šansu - Nju Orleansa. Da bi došli do pobede, Memfisu će biti potrebna odlična igra njihovog najboljeg igrača, a Dža Morant je i u ove dve utakmice pokazao dosta - Blejzersima je postigao 22, a Sparsima 25 poena. S Pelikansima bi mogao nastaviti taj niz, posebno jer je Nju Orleans ekipa koja ostavlja dosta prostora protivnicima. Od svih ekipa iz Zapadne konferencije koje su u Orlandu, Nju Orleans prima u proseku najviše poena.

DERIK VAJT (broj poena (14,5), tip više, kvota 1,85)

Napisali smo u uvodu teksta da je San Antonio jedna od ekipa koja je ostavila najbolji utisak u prva dva dana igre u Orlandu, a jedan od razloga za to je dobra igra mladih bekova oko kojih je Greg Popović postavio igru kad već nema Lamarkusa Oldridža. Derik Vajt je obe dosadašnje utakmice odigrao dobro i to na obe strane parketa, a današnju marginu je oba puta prebacio. Protiv Sakramenta je postigao 26 poena, a protiv Memfisa 16 i to sa jako lošim šutem 4/12. Ako bude malo namestio nišanske sprave, ovih 14,5 bi trebao da prebaci bez problema.

PIŠE: Emir Fulurija

NBA

Ponedeljak

19.30: (2,30) Majami (12,50) Toronto (1,75)

22.00: (1,60) Oklahoma (13,0) Denver (2,60)

22.00: (3,70) Vašington (14,0) Indijana (1,35)

Utorak

00.30: (1,60) Nju Orleans (13,0) Memfis (2,60)

02.00: (1,40) Filadelfija (14,0) San Antonio (3,35)

03.00: (3,35) Juta (14,0) Los Anđeles Lejkers (1,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

San Antonio SparsFiladelfija SeventisiksersNBA ligaVašington Vizards

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara