Vučić sutra sa Dodikom i Irinejem u Rači: Obeležavanje stradanja Srba u "Oluji"

Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja" biće obeležen sutra u Rači, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2020.

14:23

Vučić sutra sa Dodikom i Irinejem u Rači: Obeležavanje stradanja Srba u
Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Pored predsednika Srbije, obeležavanju Dana sećanja prisustvovaće premijerka Ana Brnabić, kao i srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik i patrijarh Irinej.

Vučić je pre nekoliko dana najavio da će Srbija i Republika Srpska 4. avgusta zajedno obeležiti veliku srpsku tragediju - progon 250.000 Srba iz Hrvatske.

"Obeležićemo, bez prisustva velikog broja ljudi, tamo gde smo to učinili prvi put zajedno 2015, na Rači, gde ćemo postaviti i spomen obeležje. Na tom mestu, kada bude izgrađen most, koji je najveći broj izbeglica na traktorima prešao, napravićemo, zajedno sa RS, spomen-park", rekao je predsednik Srbije.

Pored državnog vrha Srbije, obeležavanju u Rači, kao predstavnici Srba u Hrvatskoj, prisustvovaće deca iz kolone, koja su pre 25 godina prešla u toj koloni u Srbiju, a onda su se, nakon nekoliko godina, u želji i čežnji za zavičajem, vratili i počeli da obnavljaju svoj i život svog naroda u Hrvatskoj i sada tamo žive.

Tom prilikom će predsednik Vučić, Dodik i poglavar SPC otkriti spomen-ploču žrtvama zločinačke hrvatske akcije Oluja, a zatim će položiti vence nakon minuta ćutanja.

Okupljenima će se obratiti i Milorad Dodik i Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: