Problemi za Vošu na startu sezone: Nezadovoljni suđenjem traže izuzeće Simovića

U prvom kolu Superlige Srbije "evropski" derbi igrao se u Senti, gde su Vojvodina i TSC remizirali (2:2), a tim iz Novog Sada je bio vidno nezadovoljan deljenjem pravde na tom meču.
Odmah po okončanju meča šef stručnog štaba je tražio da se njegov tim zaštiti i da uprava kluba reaguje, jer je bio stava da ih je sudija Novak Simović oštetio na tom meču. Sumnju na pristrasno suđenje podgrevalo je i to što Simović dolazi Lovćenca, malog mesta u blizini Bačke Topole, odakle je TSC.
 
Iz tog razloga je uprava kluba sazvala vanrednu konferenciju, na kojoj je poručeno da je zatraženo izuzeće Simovića sa narednih utakmica na kojima budu igrali. 
 
Član Upravnog odbora kluba Ljubomir Apro kaže da su se već obratili Fudbalskom savezu Srbije, Sudijskoj organizaciji i Zajednici klubova.
 
"Mislim da smo direktno oštećeni i tražili smo izuzeće za sve buduće utakmice. Vojvodina je najstariji građanski klub u Srbiji, trofejni klub, ne zaslužuje takav tretman. Ne bismo komentarisali suđenje, nama nije dozvoljeno da komentarišemo suđenje i mi ćemo krenuti drugim putem. Već smo preduzeli mere, ali ništa ne obećavamo. Politika našeg kluba nije obećavanje nego da svako radi svoj posao", poručio je Apro.
 
V. d. predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić kaže da to što se desilo sa suđenjem ne smeju da komentarišu, ali da već preduzimaju mere kako se takve stvari ne bi ponovo događale.
 
"Moraju svi da nas poštuju, veliki smo klub. Vojvodina će reagovati koliko sme i koliko može i to smo danas već uradili. Nismo čekali da nas događaji preteknu, nego smo išli ka rešavanju tih problema", naveo je Samardžić.
 
Utakmicu je obeležila i parola navijača TSC-a kako je taj meč bio "derbi juga", aludirajući na Vojvodinu kao na jug Mađarske, što je izazvalo burne reakcije u domaćoj javnosti.
 
"TSC i Vojvodina imaju izuzetno prijateljske odnose, zaista sa ponosom kažemo da je odnos naš jedna sportska linija i dva kluba koji imaju dobru budućnost. Nikad se nije desilo da dva kluba sa teritorije Vojvodine budu u Evropi. Ne smeju parole i pamfleti to da pokvare. Danas smo imali razgovor i pričao sam sa njima i oni će odraditi svoj deo posla. Naš deo je da kažemo da to nije sportski i to je neprihvatljivo", zaključio je Samardžić.
  • Cccc

    04.08.2020 10:56
    Proarti sve stadione i krtolu zasadit ,vise bi narod imao koristi!
  • Nikogović

    04.08.2020 06:54
    Mlađi
    Fudbal u zemljama kao što je Srbija treba zabraniti. Fudbal kod nas je izvor većine zla, korupcije, pranja novca, huliganstva, dilovanja droge i oružja. Sam predsednik je isprosipao neverovatne količine novca u dva najveća kluba. Opraštaju im se milonski dugovi... Ako se izuzme derbi, stadioni su nam prazni. Treba prodati sve Klubove i naterati ih da opstaju rezultatima a ne pranjem novca za organizovani kriminal vlasti. Slična je situacija i u košarci. Umesto da se novac ulaže u sportove koji nam kao naciji donose ugled i gde imamo svetske rezultate, prosipa se krvavo zarađeni novac građana u džepove raznoraznih parazita ove države. U normalnim državama odlazak na sportska dešavanja je porodični praznik.
  • Да пробамо

    03.08.2020 22:24
    без судије
    Кад се већ игра без публике, можда би било добро да нема ни арбитара - знају играчи и сами кад је фаул, кад је корнер, а кад (ни)је пенал... Сигурно би поштеније сами делили правду него што то ради Симовић, звани "Елвис"... Гледајте га у среду, у Пазару - онај Грујић, што је частио гробаре у Крушевцу је мила мајка за овог "правдољупца"!? Виши је поништио чист гол, свирао пенал што ни Орбан не би... Ал', добро - вратиће он Лалету те бодове други пут, само треба газда-Коки да му каже... Не може, сирома' Елвис, све да укапира сам... Ја бих га оставио - враћа тај своје дугове, па тако и опстаје на (с) цени...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.