Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)
Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)

Kako je Čelsi zbog Obamejana mogao da ostane bez Vernera...

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 15:11

Zanimljivo otkriće u danu finala FA kupa

U našim sportskim krugovima neki bi to maštovito okarakterisali kao “narušavanje mira u klubu pred važan meč”, ali u danu kada se igra finale FA kupa između Arsenala i Čelsija, Ostrvom kruži priča o tome kako je Pjer Emerik Obamejan zimus umalo potpisao baš za Plavce.

Možda vest ima čudan tajming za objavljivanje, ali britanski Dejli Mejl piše da je Obamejanov transfer u komšiluk, odnosno na Stamford Bridž bio skoor pa gotova stvar. Na kraju se do dogovora nije došlo upravo zbog gabonskog napadača, koji je od Čelsija tražio mnogo višu platu od one koju sada ima u Arsenalu. A, na Emirejtsu dobija preko 11.500.000 evra godišnje. Dakle, baš ozbiljan novac.

Izabrane vesti

Obamejan je posle brojnih razočarenja u Severnom Londonu i Arsenalove nemogućnosti da se stabilizuje posle odlaska Arsena Vengera želeo da ode u mirnije vode i okuša svoju sreću u Čelsiju. Doduše, Čelsi tek sada ulazi u malo mirnije vode, jer je Frenk Lampard započeo nešto novo na Stamford Bridžu i započinje novo poglavlje u istoriji kluba. Pre šest meseci se, podsetimo, pričalo o odlasku Olivijea Žirua i Mišija Batšuajija, pa je Čelsi bio u intenzivnoj potrazi za napadačem i pominjalo se ime Drisa Mertensa, pa čak i Edinsona Kavanija. Čelsi je ipak ostao na istim snagama i nedugo zatim se fokusirao na dovođenje Tima Vernera, što je u maju i ozvaničeno!

Dok Dejli Mejl piše o onome šta je moglo da se dogodi zimus, San prenosi reči Mikela Artete koji tvrdi da subotnje finale FA kupa protiv Čelsija neće biti i poslednja utakmica Pjer Emerika Obamejana u dresu Tobdžija.

“Nemam osećaj da mu je ovo poslednji meč u Arsenalu. Verujem da će ostati. Ne zaboravite da on ima ugovor kod nas i da mi želimo da ostane još dugi niz godina“, rekao je Arteta.

Arsenal bez Evrope? Nije nezamislivo

Obamejan ima još godinu dana ugovora sa Arsenalom, ali se uveliko spekuliše o razgovorima za novi ugovor i drastičnoj povišici. Eto, da je Čelsi bio uporniji, danas ne bi doveo Tima Vernera



tagovi

Pjer Emerik ObamejanLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara