Petak, 31.07.2020.

23:21

Bolsonaro: Imam buđ u plućima

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro izjavio je da se oseća slabo i da ima "buđ u plućima", navodeći da uzima antibiotike zbog infekcije.

Izvor: Tanjug

Bolsonaro: Imam buđ u plućima
Foto: EPA-EFE/ Andre Sousa Borges

"Upravo sam uradio analizu krvi. Juče sam se osećao malo slabo. Imam infekciju i sada sam na antibioticima", rekao je Bolsonaro u videu koji je uživo prenošen.

On je zaključio da je to posledica dužeg boravka u kući.

"Sigurno je do tih 20 dana unutar kuće, uhvatimo i druge stvari. Uhvatila mi se buđ u plućima", rekao je brazilski predsednik.

Bolsonaro je bio pozitivan na korona virus 7. jula, ali se izlečio, preneo je BBC.

Predsednik je proveo skoro 20 dana u poluizolaciji, nakon što je 7. jula bio pozitivan na testu na virus, a 25. jula, putem Tvitera je objavio da je negativan.

"Izlečio sam se od Kovida. Imam antitela, nema problema. U mom konkretnom slučaju, prvo zahvaljujem Bogu, drugo, lekovima koje je propisao predsednički lekar: hidroksihlorokvin", rekao je Bolsonaro.

Njegova supruga Mišel Bolsonaro juče je testirana na korona virus i pozitivna je, saopštila je predsednička palata.

Bolsonaro je ranije upoređivao Kovid-19 sa malim gripom i žalio se zbog uvođenja restriktivnih mera i njihovog uticaja na ekonomiju.

Brazil je na drugom mestu na svetu po broju zaraženih i preminulih od korona virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: