Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 31. 7. 2020.

| Hronika

Direktor leskovačke Bolnice osuđen na 5 meseci zatvora zbog nameštanja tendera

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
cvetanovic i dimitrijevic
Dimitrijević (levo) jedan od najbližih saradnika gradonačelnika ; Ilustracija; foto: B. A.

Zbog nameštenja tendera za usluge održavanje higijene u leskovačkoj Bolnici, na 5 meseci kazne zatvora i godinu dana zabrane rada u struci i vršenja dužnosti direktora, osuđen je direktor ove ustanove Nebojša Dimitrijević.

Prvostepenom presudom pred Višim sudom u Nišu, Dimitrijević je proglašen krivim za krivično delo zloupotreba službenog položaja, iako se prvobitno teretio za krivično delo trgovina uticajem, jer je u toku postupka tužilac izmenio optužnicu. Iz Višeg suda nema informacija da li su osuđeni i drugo dvoje optuženih - pravnica Bolnice M. M. i predstavnik firme Transly D. S.

Optuženi Nebojša Dimitrijević oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 5 meseci i izrečena mu je mera zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od 1 godine - kažu u Višem sudu.

Na ovu presudu, Dimitrijević ima pravo žalbe.

Podsetimo, direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević teretio se za krivično delo trgovina uticajem, njegova saradnica, 51-godišnja M. M. za zloupotrebu službenog položaja, dok se predstavniku privatne firme 43-godišnjem D. S. stavlja na teret trgovina uticajem podstrekivanjem.

Dimitrijević je bio optužen da je menjao konkursnu dokumentaciju javne nabavke za usluge održavanja higijene u Bolnici, da bi posao dobile beogradske firme Transly i Respekt legal.

Više detalja o toku suđenja i iskazima možete pročitati ovde.

Nakon hapšenja direktora Bolnice prošle godine, inače potpredsednika leskovačkog SNS-a, oglasio se i gradonaćelnik Goran Cvetanović rečima da "iako je najlakše distancirati se kada je nekom teško, Dimitrijević i njegova porodica uvek će imati njegovu podršku".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana

    16:24 // 1. 8. 2020.

    Da li ima nekog normalnog u ovoj državi?! Zadnjih 30 godina I narednih 130 samo će lopovi biti na vlasti i puniti svoje zadnjice. Srbijo tužna li si

  • Kole

    07:35 // 1. 8. 2020.

    Ovaj je sitna riba.Šta će biti sa tenderašima iz Niša? Samo tri tendera u Nišu, u zadnjih 6 godina da pročešljaju, bilo bi bar 6 učesnika, na više od 20 godina robije.

  • Milos

    22:45 // 31. 7. 2020.

    Taman da ne izgubi posao nastelovano

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: