Instagram cenzurisao Madonu zbog širenja lažnih vesti o koroni

Instagram je cenzurisao Madonu zbog širenja lažnih vesti o navodnom leku za kovid-19, pošto je prenela delove videa koji je na Tviteru postavio američki predsednik Donald Tramp.
U objavi je pevačica, koju prati 15,4 miliona ljudi, tvrdila da je vakcina, provereno, na raspolaganju već mesecima, ali se drži u tajnosti "kako bi se bogati još više obogatili, a siromašni i bolesni bili još bolesniji".
 
Toj je tvrdnji dodala video američke doktorke Stele Imanuel, koja hvali hidroksiklorokin, lek protiv malarije, kao čudesni lek za korona virus.
 
"Uklonili smo taj video zbog lažnih tvrdnji o lekovima i metodama prevencije kovida-19. Ljudi koji reaguju, komentarišu ili dele taj video, dobiće poruke kojima ćemo ih uputiti na verodostojne informacije o virusu", kazala je portparolka Fejsbuka, u čijem je vlasništvu Instagram.
 
Predsednik Tramp, koji ima 84 miliona pratilaca, ove sedmice je tvitovao nekoliko inserata videa, pre nego što su tvitovi uklonjeni. Njegovom sinu Donaldu Trampu Mlađem, pre dva dana je privremeno onemogućeno tvitovanje, pošto je preneo delove videa.
 
"Niko ne mora da se razboli. Za virus postoji lek i zove se hidroksiklorokin", uzviknula je Imanuel u videu, stojeći na stepenicama američkog Vrhovnog suda u Vašingtonu, okružena istomišljenicima iz redova lekara. Ona lobira protiv nošenja maski i zabrana.
 
Madona je u maju objavila da se oporavila od korona virusa.
  • Vidra

    03.08.2020 01:16
    Idoli?
    To se dešava kad estradne zvezde bez obrazovanja daju mišljenje o stvarima koje su očito van njihovog domašaja.
  • Pukla baba

    31.07.2020 13:33
    Jel to u srbijanskoj narodnoj nosnji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.