Vesti

0

U kovid bolnici u Novom Pazaru 110 pacijenata, nema preminulih

Autor: SA

Izvor: Beta

U kovid bolnici u Novom Pazaru 110 pacijenata, nema preminulih

Izvor: Foto: Beta/Dragan Karadarević


U kovid bolnici u Novom Pazaru trenutno je hospitalizovano 110 pacijenata. Juče je na bolničko lečenje primljeno devet pacijenata, a otpušteno je njih 18.

U kovid ambulanti Doma zdravlja pregledane su 203 osobe, urađene su 64 laboratorijske analize, 63 rendgenska snimka pluća, 60 seroloških (brzih) testova iz krvi od kojih je 49 bilo pozitivno, kao i 45 PCR testova.

 

U kovid bolnicama u Vranju 140 pacijenata

Prema novim podacima gradskog Štaba za vanredne situacije, u četiri kovid bolnice Zdravstvenog centra Vranje ukupan broj pacijenata je 140, od kojih je na kovid pozitivno 87, a bilo je i 11 novih prijema u odnosu na juče.

Na kiseoniku je 27, otpušteno je 18, od toga dva pacijenta transportovana su u Klinički centar Niš. Među hospitalizovanima nema dece. Trenutno je u četiri kovid bolnice 75 slobodnih mesta, javio je danas RTS.

Juče je u vranjskoj kovid ambulanti obavljeno je 239 pregleda, od toga su 62 prva pregleda i 177 kontrolnih.

Uzeti su uzorci krvi od 111 osoba i obavljeno 159 RTG pregleda pluća, od kojih je 30 kontrolnih pregleda.

Ambulantno je dijagnostikovano 78 bronhopneumonija i obavljeno 75 brzih i 63 PCR testova.

Od pristiglih 77 uzoraka, na kovid je pozitivno sedam osoba, od toga dve iz Preševa, dve iz Surdulice, po jedna iz Vladičinog Hana, Trgovišta i sa teritorije Kosova i Metohije.

 

U Prokuplju manji broj pacijenata, ali više težih slučajeva

Za poslednja 24 sata broj pacijenata sa koronavirusom u prokupačkoj bolnici sa 25 smanjio se na 18, ali je trenutno 10 pacijenata priključeno na kiseonik, što je najveći broj do sada, kazali su u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kako su naglasili, sada imaju 48 pacijenata sa teškom upalom pluća, što je znatno manje od 67 koliko ih je u toj bolnici bilo hospitalizovano do pre pet dana.

"Na osnovu broja pacijenata koji se javljaju našoj ustanovi može se zaključiti da se situacija sa koronom na području Topličkog okriga smiruje", kazali su u bolnici.

Bez obzira na nešto bolju situaciju, iz bolnice su apelovali na građane da strogo poštuju mere zaštite od širenja infekcije kako bi se što pre epidemija završila.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR