Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Tondela miriše na 1:1! Aveš nema novca ni za hotel, izvršitelji sve odneli, Portimonenseu se "crta" opstanak

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.07.20. | 15:19

Moreirense čak 10 puta ove sezone igrao nerešeno uz jedan gol na obe strane, a u poslednjem kolu dočekuje rivala kojem upravo treba bod kako bi osptao

Grebanje za opstanaka za kraj Primeire. Sinoć je stavljena tačka na gornji dom prvenstva Portugalije, u kojem je Porto proslavio krunu, Benfika obezbedila kvalifikacije za Ligu šampiona, a Braga pretekla Sporting i završila u grupama Lige Evrope. U drugorangiranom kontinentalnom takmičenju iz zemlje omeđene Španijom ići će još pomenuti lisabonski Lavovi, kao i novajlija Famalikao. Ostaje još da se razmrsi situacija na dnu...

Aveš je ispao, i ne samo da je ostao bez šanse da se bori za osptanak u Primeiri, već je suočen sa potencijalnim gašenjem. Toliko je loša situacija u klubu blizu Porta, da su izvršitelji prethodnih dana rovarili po službenim prostorijama, odvezli dva klupska autobusa i sve što ima iole ozbiljnu vrednost. Plate su proteklih meseci misaona imenica, zbog čega je ukupno 10 prvotimaca iskoristilo mogućnost da na konto neisplaćenih zarada napusti klub i dobije čiste papire.

Izabrane vesti

Novca nema u redovima tima kojim rukovodi Nuno Manta Santos, pa ga nije bilo ni za put na jug, do dalekog Portimonensea, gde Aveš večeras igra meč poslednje 34. runde Primeire (20.30). Ipak, opština Santo Tirso, iz koje dolaze crveno-beli, rešila je da iznajmi autobus i ekipa je juče stigla na krajnji jug zemlje. A, tamo treba platiti hotel, i nije poznato ko će to da reguliše, prenosi portugalski O jogo.

Za razliku od Aveša, Portimonenseu je meč veoma bitan. Nalazi se na pretposlednjem mestu sa bodom manje od Setubala i tri od Tondele, i nada se da će se njegovi protivkandidati saplesti. Ukoliko dođe do toga da Portimonense bude bodovno poravnat sa Setubalom, napominjemo da se neće posmatrati međusobni skor, jer je on u oba duela bio završen bez golova, već će se u obzir uzimati gol-količnik, a u ovom trenutku crno-beli sa jugaa su uspešniji za jedan pogodak (-17 naspram -18 Vitorije). Takođe, Portimonense je uspešniji i ukoliko se desi da osvoji jednak broj bodova sa Tondelom, jer je od tog rivala izgubio kod kuće 0:1, ali je zato u gostima pobedio 2:1.

Setubal očekuje susret sa Belenensešom, koji je pobedom u prošlom kolu nad Žil Visenteom prebrinuo sve brige oko opstanka, pa bezbrižan stiže na megdan u komšiluk. Sa druge strane, Tondelu očekuje teži zadatak, jer gostuje Moreirenseu.

Ipak, i bod je dovoljan Tondeli, u čijim redovima je standardan Marko Petković, nekadašnji as OFK Beograda, Crvene zvezde i moskovskog Spartaka. A tek to je priča za sebe. Skoro da Moreirense može da bude maneken za remije, potom za GG, 0-2, a prevashodno za tačan rezultat 1:1. Baš tim ishodom završio je čak 10 utakmica ove sezone, što će reći gotovo trećinu. Čak je i prvi međusobni duel ove sezone sa Tondelom završen 1:1, a - gle čuda - gostima baš treba bod da bi se spasili.  

PRIMEIRA – 34. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Santa Klara - Gimaraiš 2:2 (2:1)

/Santana 35, Karlos 42pen, - Hanin 45, Andre 71pen/

Žil Visente - Fereira 3:3 (2:2)

/Rodrigao 16, Kraev 21, Lourensi 67 - Marakas 10, Tanke 29, Đalo 48/

Subota

Boavista Rio Ave 0:2 (0:1)

/Taremi 17 i 84/

Maritimo - Famalikao 3:3 (1:1)

/Žunior 2, Rene Santos 48, Erivaldo 90+5 - Martins 45, Miranda 87, Lameiras 90+1/

Benfika-Sporting 2:1 (1:0)

/Seferović 29, Vinisijus 90 - Šporar 69/

Braga - Porto 2:1 (0:1)

/Horta 54, Novais 90+3 - Uribe 6/

Nedelja

20.30 (3,20) Moreirense (3,00) Tondela (2,45)

20.30 (1,18) Portimonense (6,75) Aveš (17,00)

20.30 (1,57) Setubal (3,90) Belenenseš (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Portugal 1PortimonensemoreirenseTondelasetubalAves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara