Bela kuća: "Patrolne šape" otkazane zbog policijske brutalnosti; Produkcija demantovala

Snimanje i emitovanje dečjeg crtanog filma "Patrolne šape" neće biti otkazano, potvrdili su producenti nakon što je Kejli Mekenani, portparolka Bele kuće izjavila da postoje glasine o takvim namerama.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 26.07.2020.

10:39

Bela kuća:
Foto: GettyImages/Kena Betancur/Staff

Nekoliko serija o policajcima u Americi je skinuto sa TV programa nakon što su širom zemlje počeli protesti protiv rasizma i brutalnosti snaga bezbednosti.

Mekenani je kazala da će i crtani film, čiji su glavni junaci psi koji rade u policijskoj stanici, biti među programima koje će ukinuti, piše BBC na srpskom.

"Pre nekoliko nedelja emitovanje 'Patrolnih šapa', crtane serije o policajcima je otkazano. To se desilo i sa dokumentarnim serijama "Policajci" i "Live PD", kazala je ona.

Ponovila je i tvrdnju koju je prethodno u junu na Tviteru objavio Bred Parskejl, bivši menadžer Trampove izborne kampanje, da je proizvođač kockica za igru Lego povukao iz prodaje proizvode sa policijskom tematikom.

Iz kompanije Lego su u junu odmah odgovorili i demantovali glasine. I dok se pokazalo da su izjave portparolke Bele kuće o "Patrolnim šapama" i proizvodima kompanije Lego netačne, one o nedavnom prestanku emitovanja dve dokumentarne serije o policajcima bile su tačne.

Producenti "Patrolnih šapa", su, međutim, ekspresno reagovali poručivši fanovima da nemaju razloga za zabrinutost.

U slučaju druge dve serije koje su skinute s programa, međutim, bilo je određenih kontroverzi. Tako je, na primer, serija "Policajci" koja se smituje više od tri decenije trpela i ranije brojne kritike zbog načina na koji prikazuje rad policije i kako je snimana, podseća BBC.

BBC, inače, podseća da su protesti nakon ubistva nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu 25. maja.

Američka vlada i administracija predsednika Donalda Trampa od tada se suočavaju sa brojnim javnim kritikama, a poslednja je bila zbog odluke da se savezne trupe pošalju u Portland, gde su prethodnih dana protesti bili najmasovniji, a zabeleženi su i sukobi na ulicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: