ODLAZAK POSLEDNJEG FUDBALSKOG ROMANTIČARA: Božidar Milenković preminuo u 66. godini života
Foto: OFK Beograd

IN MEMORIAM

ODLAZAK POSLEDNJEG FUDBALSKOG ROMANTIČARA: Božidar Milenković preminuo u 66. godini života

Fudbal -

Čuveni kapiten OFK Beograda Božidar Milenković preminuo je u 66. godini života.

Božidar Milenković je više decenija bio sinonim za Mije Kovačevića 10a, za Omladinski stadion na Staroj Karaburmi.

Kao igrač i stub odbrane dres OFK Beograda branio čitavih 11 sezona u periodu 1975-88. U prvenstvenim i kup-utakmicama je ukupno odigrao čak 290 mečeva i postigao 18 golova! Boža je na večitoj klupskoj listi na 6. poziciji po broju odigranih utakmica kao i po broju sezona u kojima je nosio grb OFK Beograda!

Božidar Milenković rođen je 6. marta 1954. u Vlasotincu. Prve lekcije o fudbalu naučio je u lokalnoj Vlasini, a od 1973. do 19745. igrao je za Dubočicu iz Leskovca. U leto 1975. dolazi u OFK Beograd.

Za prvi tim debitovao je 17. avgusta iste godine u meču sa Slobodom iz Tuzle i bio strelac jednog gola. Na Karaburmi ostaje do 1986. kada se otisnuo preko Atlantskog okeana u Kanadu, gde je tri godine kasnije, uz povremen povratke u OFK završio karijeru.

Nakon završetka igračke karijere ostao je uz OFK Beograd gde je preuzeo brigu o Omladinskom stadionu od legendarnog Save Antića. Kasnije je postao i šef stručnog štaba seniorskog tima, bio u UO fudbalske sekcije, njen sportski direktor, a imao je ulogu direktora sportskog društva do svog poslednjeg dana života. Svakodnevno je bio na stadionu i imao jednu ulogu domaćina kluba sa Karaburme.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track