"Tu je uložen ogroman novac, ali će tako više para ostati u Republici Srpskoj"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Banjaluci, gde ce institucijama u RS uručiti pomoć vrednu gotovo 2,7 miliona evra.

Region

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 23.07.2020.

10:30

Foto: Tanjug printskrin

Predsednica RS Željka Cvijanović zahvalula se na dolasku i pomoći i istakla koliko poštuju napore zdravstvenih radnika i sve što je Srbija uradila za Republiku Srpsku.

"Poklon koji dobijamo danas ovde je realna podrška koja godinama donosi i predstavlja zadovoljstvo i čast za naš narod. Predsednik Vučić je naš dragi gost i osećamo sigurnost", rekla je Cvijanović.

Iz Srbije u Srpsku stigli su respiratori, maske, viziri i ostala neophodna oprema potrebna u borbi protiv koronavirusa.

"Ovo je naša obaveza, deo obaveze i odgvornosti. Srbija mora da brine o Srpskoj i mora uvek da bude dostupna i na raspolaganju", rekao je predsednik Vučić.

"Danas uplaćujemo 540.000 evra za škole i domove zdravlja u Mrkonjić gradu i Šipovu, danas je taj novac legao na račun Vlade RS. Danas leže novac i za Petrovački duhovni centar", kaže predsednik.

"Preuzećemo 90 odsto troškova i za građenje spomenika i spomen doma na Petrovačkoj cesti", rekao je Vučić.

Rekao je da je uprkos krizi, imamo više novca, zahvaljujući teškim reformama koje smo sprodovodili u prethodnim vremenima. "Upravo zato danas možemo da ispravljamo brojne nepravde koje smo činili prema svom narodu, plašeći se da preuzmemo odgovornost, da se nekom ne zamerino. Uvek smo se plašili da nas neko ne kritikuje. Mnogo više nas sada zanima šta suštinski radimo, a ne šta će ko da kaže ili šta o nama napišu".

On je rekao da je ponosan na to što je Srbija uvek tražila način da uradi ono što može za svoj narod.

"Mnogo smo pomogali i još ćemo pomagati jer je i taj deo našeg naroda deo jedinstvenog tkiva srpskog bića".

"Protekle godine smo doznačili 120 miliona maraka", kaže Vučić i dodaje da je Srbija srećna i ponosna na svaki uspeh RS.

"Srbija je prihvatila obavezu da most preko Save izgradi u potpunosti, a to košta 142 miliona evra. Ostao nam je 17,1 kilometar, spremni smo da u najvećem delu pomognemo i preuzmemo izgradnju auto-puta do Bijeljine i da time drugi grad po veličini u RS spojimo sa Beogradom i Novim Sadom", navodi Vučić ali ističe da ga, ipak, dve zemlje grade zajedno.

Tu je uložen ogroman novac, ali će tako više para ostati u Republici Srpskoj, kaže Vučić.

"Verujem da će Srbija, uprkos koroni, do kraja godine biti zemlja sa najmanjim padom u Evropi", kaže predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: