Vučić: Peticija protiv Kriznog štaba iživljavanje nad najboljim lekarima u Srbiji 1Foto: Beta/Branislav Božić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je peticija protiv Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa, koju je do sada potpisalo više od 700 lekara, „iživljavanje nad najboljim lekarima u Srbiji“.

Vučić je za RTS izjavio da rad Vlade i Kriznog štaba u borbi protiv korona virusa kritikuju oni koji su „zamenjivali linoleum u liftovima“ zdravstvenih ustanova dok su bili na vlasti, dok je u poslednjih šest godina u zdravstvo ulagano više nego prethodnih 75 godina.

„Neću da dozvolim da ostane bez odgovora napad na najbolje od nas. Posao nekih je da unište sve što postoji u Srbiji. Nije problem, Aleksandar Vučić je najgori na svetu, ostavite ove lekare na miru, ostavite one divne ljude“, kazao je Vučić tokom gostovanja u Drugom dnevniku RTS.

On je rekao da je Srbija četvrta ili peta zemlja u Evropi po broju testiranih na korona virus i da je vlast po tom pitanju „donela drugačiju odluku u odnosu na mnoge druge, da identifikujemo bolest i da se borimo za živote ljudi, ne da se borimo za političke poene i za naklonost stanovništva“.

„Kada testirate mnogo naravno da ćete imati više bolesnih i više mrtvih. Mi sada po drugi put ulazimo u taj žestoki klinč sa koronom, idemo na maksimalno testiranje, trošimo ogroman novac, oko 100 evra PCR testu“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da „smo srećni što smo otkrili 426 zarazenih (danas) zato što će minimalan broj njih biti nepažljiv da zarazi druge ljude“.

„Da smo testirali 1.000 ili 2.000 imali bi manje (zaraženih) ali bi oni istog sekunda zarazili druge ljude. Ići ćemo do 12.000 testiranih, imamo ljude koji su u stanju to da rade, da pokušamo da smanjimo broj teških slučajeva“, kazao je Vučić.

On je rekao da očekuje da će broj onih na respiratorima doći do 250, a da će nakon toga početi da se smanjuje.

Prema njegovim rečima „u ovom trenutku ima oko 1.030 respiratora“ u skladištima i koji se čekaju kao donacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari