Detinjasti snovi predsednika 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izgleda, ima žarku želju da postanemo najveća vojna sila među zemljama u okruženju.

Zato je, osim remontovanih ruskih migova, helikoptera, raketa dalekog dometa, antiraketnog štita i ostalog polovnog naoružanja, kupio od prijatelja Kineza i bespilotne letelice koje su, kako kaže, pravo čudo tehnike.

Nije ga briga kolika im je cena. Ne brine predsednik ni za cenu koju plaća narod zbog njegovih ishitrenih izbora, koji su doveli do nezadrživog širenja epidemije korone diljem Srbije i svakodnevno odnose mnogobrojne živote.

Da li će Vučić ikad shvatiti da se u Srbiji vodi bitka za koju nisu važni vojni potencijali, već dobro organizovana zdravstvena služba, koja je, nažalost, godinama zapostavljana, što nam se sada sveti?

Jer, ako ovako nastavi, Vučićeva vojna tehnika neće imati koga da brani.

Ali, osim vojnih, predsednik Srbije, čini se, ima želju da od Srbije napravi i košarkašku silu sveta.

Iako se zna da se od Aleksandra Vučića može svašta očekivati, ipak je prevazišao sebe kada je u subotu, 18. jula, dok je korona desetkovala stanovništvo, sav ozaren od sreće, obavestio naciju da mu se ispunio dečački san, jer se upisao u višu školu za trenere košarkaša. Pa će, kada završi političku karijeru, voditi dečju školu košarke. Lično je to objavio na zvaničnom predsedničkom Instagramu „Budućnost Srbije“!

Pade mi nešto na pamet serija Radoša Bajića „Selo gori, a baba se češlja“.

Naravno, građanin Aleksandar Vučić ima pravo i na dečje snove, čak i u pedesetoj godini.

Ali, Srbiji treba odrastao predsednik.

A što se tiče do sada nabavljene vojne opreme, bornih kola, kaciga, policijskih palica, suzavca i drugih rekvizita za demonstraciju sile, neka se predsednik ne sekira. Biće još demonstracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari