Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
EPILOG BRUTALNOG NASILJA U LAKTAŠIMA Žena na aparatima, za nasilnika zatražen pritvor

EPILOG BRUTALNOG NASILJA U LAKTAŠIMA Žena na aparatima, za nasilnika zatražen pritvor

Banjalučko tužilaštvo zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora za Branislava Stanivukovića (43) iz Srpca osumnjičeno da je benzinom polio, a zatim i zapalio svoju nevenčanu suprugu M.M. (33) u Mrčevcima kod Laktaša.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
okruzno tuzilastvo Banjaluka Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
okruzno tuzilastvo Banjaluka

Tužilaštvo terete osumnjičenog za krivično delo nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i to za teži oblik za koji je zakonom zaprećena kazna do maksimalnih 10 godina zatvora, piše Srpskainfo.

Brutalno nasilje dogodilo se na lokalnom putu u Mrčevcima 20. jula ove godine oko 9.30 časova, nakon što je osumnjičeni nasilnik u svom autu pratio vanbračnu suprugu i njenu ćerku, a zatim se odlučio za stravičan čin.

Pročitajte još

– Tužilac je stavio predlog za određivanje mere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti pokušano krivično delo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posledice krivičnog dela, i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti - saopšteno je danas iz banjalučkog tužilaštva.

O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

BONUS VIDEO: Policajac zapalio osumnjičenog