Siniša Mihajlović (©Reuters)
Siniša Mihajlović (©Reuters)

Mihajlović o sukobu s Gasperinijem: Da je upirao prstom u mene, možda bi ostao bez njega

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.07.20. | 10:12

"Ako neko vređa moju klupu, biće problema", kaže trener Bolonje

Bolonja je poražena od Atalante u gostima minimalnim rezultatom, a više od samih dešavanja na terenu i gola Luisa Murijela, utakmicu je obeležio verbalni sukob trenera obe ekipe, Siniše Mihajlovića i Đan Pjera Gasperinija.

Strateg Atalante je isključen, Mihajlović je prošao samo sa žutim kartonom, a kada su se glave malo ohladile, srpski stručnjak je ponudio svoje gledište na čitavu situaciju.

Izabrane vesti

"Da sam ja imao problem sa igračima sa njegove klupe, prvo bih se njemu obratio. Smatram da trebalo tako da postupi. Ne mogu da dopustim da neko preskoči mene i počne da viče na moje fudbalere. To je manjak poštovanja prema meni. Jednostavno ne smeš da vređaš moje igrače, u suprotnom će biti problema", pojasnio je Mihajlović.

Nekadašnjeg selektora Srbije je posebno ražestila gestikulacija Italijana koji je nakon što je sudija sankcionisao obojicu trenera žutim kartonima nastavio da sa uvredljivim opaskama, što je rezultiralo isključenjem.

"Ne možeš da upireš prstom u moju klupu. Da je taj prst bio uperen direktno u mene, možda ga ne bi više imao", nastavio je u svom karakterističnom maniru Mihajlović i dodao:

"Na susretima koji se igraju pred praznim tribinama sve se čuje, ali ja ne obigravam oko protivničke klupe i ućutkujem igrače. Ako Gasperini ima nešto da kaže, ja sam adresa".

Uprkos porazu, trećem u poslednjih pet susreta, trener Bolonje nije imao previše kritika za svoju ekipu, ali zna razlog poraza u kako je okarakterisao, izbalansiranoj utakmici.

"Kao i uvek, nedostajao nam je završni pas. Bilo je ovo jedno pozitivno izdanje mog tima i da se nije dogodila indivudualna greška kada je Murijelu ostavljeno dosta prostora, lako je moglo da bude nerešeno", rekao je srpski stručnjak.

Bolonja prethodne dve nedelje beleži blede rezultate, ali Mihajlović zna da Rim nije izgrađen za dan, pa tako neće biti ni Bolonja. Gasperiniju je bilo neophodno četiri sezone da Atalantu dovede do Evrope. Pokušaće Mihajlović sa klubom sa stadiona Renato Dal'Ara da uradi nešto slično. Ono što i te kako ohrabruje jeste činjenica da se u klubu više ne pominje opstanak, već se, zasad stidljivo, razmišlja o evrokupovima u sezonama koje dolaze.



tagovi

Đan Pjero GasperiniSiniša Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara