Nova vest
Košarka

Sreda, 22.07.2020.

09:25

Iz Mege u redove Partizanovog rivala

Posle nešto više od dve godine provedene u Megi, Luka Ašćerić će nastaviti karijeru u francuskom prvoligašu Burgu.

Izvor: B92

Autor:B92

Iz Mege u redove Partizanovog rivala
Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Francuski tim će naredne sezone da igra u Evrokupu i to u grupi sa Partizanom.

Ašćerić je rođen 10. januara 1997. godine, visok je 203 centimetara i igra na poziciji beka. U redove Mege došao je upravo iz Francuske, iz ekipe Ijer Tulona pred Superligu 2018. godine.

Protekle sezone je u ABA ligi u proseku beležio 7.4 poena i 2.5 skokova. U međuvremenu je postao i reprezentativac Srbije.

"Zahvalio bih se Megi na ove dve godine ukazanog poverenja. Kada to kažem mislim na sve trenere, saigrače i ljude koji rade u klubu i u našoj hali. Odluka da dođem u Megu je bila najvažnija koju sam do tada doneo i pokazala se kao najbolje rešenje sada kad sve sagledam. U svakom pogledu sam mnogo toga naučio, bilo to igrački ili ljudski. Svakako jedno prelepo iskustvo košarkaško i životno gde sam imao prilike da sretnem mnogo dobrih ljudi u košarci i van nje. Ovim putem im se zahvaljujem, a Megi želim puno uspeha u narednoj i svim ostalim sezonama. Moja košarkaška karijera ide dalje nekim drugim putem ali će mi Mega svakako ostati u najlepšem sećanju", izjavio je Ašćerić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve