Nova vest
Tenis

Utorak, 21.07.2020.

16:14

Zašto je Vašington otkazan: "Srce nam se slama"

Organizatori turnira Serije 500 u Vašingtonu objavili su saopštenje u kojem su objasnili zašto je turnir otkazan.

Izvor: LN

Autor: LN

Zašto je Vašington otkazan:
Photo by Rob Carr/Getty Images

"Citi open" u Vašingtonu trebalo je da počne 14. avgusta i da bude prvi još od početka ove godine, to jest kada je sredinom marta suspendovana sezona.

Otkazivanje Vašingtona dovelo je u pitanje i održavanje US opena, koji je planiran za 31. avgust, a evo šta su organizatori imali da kažu:

"Nakon nekoliko meseci neprestanog rada našeg tima i sarađivanja sa mnogim deoničarima, srce nam se slama što moramo da objavimo da 52. izdanje Citi open-a odlažemo za leto 2021. godine. Na samo 23 dana do početka turnira i dalje imamo još mnogo eksternih problema, koji uključuju i probleme sa putovanjem kao i bezbednosne mere. To nas je dovelo do toga da moramo da donesemo ovakvu odluku kako bismo ispali fer prema igračima, dostavljačima i parnterima i kako bi oni mogli da prave dalje planove.

Veoma smo razočarani što nismo uspeli da igračima omogućimo ovu priliku da se takmiče, kao i što nismo navijačima mogli da omogućimo da ponovo uživaju u gledanju jednog ATP turnira. Sport ima veoma važnu ulogu u ujedinjavanju naših zajednica, inspirisanju mladih, stimulisanju ekonomije i donošenju sreće navijačima širom sveta, tako da jedva čekamo da to sve vratimo svetu naredne godine.

Želimo da izrazimo veliku zahvalnost svim našim deoničarima koji su bili uz nas tokom celokupnog do sada nezapamćenog procesa, a najviše igračima, ATP i WTA turu, USTA, gradonačelnici Murijel Bauzer i njenom timu u Vašingtonu, Vladi Vašingtona, Nacionalnom parku, WTEF i našim drugim partnerima. Jedva čekamo da održimo još jedno nezaboravno izdanje Citi open-a, američke letnje teniske tradicije, u avgustu 2021. godine pred entuzijastičnim, rassprodatim tribinama na koje je naša zajednica navikla u prethodnih 50 godina.

Mark D. Ajn, predsednik MDE tenisa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve