Najnovije vesti
Vesti Društvo
"SADA SU I TRUDNICE UGROŽENE" Dr Kisić: Trećina zaraženih je iz Beograda, ali cela Srbija je ZONA ŽARIŠTA

"SADA SU I TRUDNICE UGROŽENE" Dr Kisić: Trećina zaraženih je iz Beograda, ali cela Srbija je ZONA ŽARIŠTA

"Kada je u pitanju epidemiološka situacija mi beležimo plato. Vidimo jednu relativnu stagnaciju aktuelnog broja pozitivnih. Zašto je to dobro? Svaki dan ako imamo veliki broj zaraženih imate i veći broj prenosioca virusa. Održavanje jednog platoa jeste povoljan parametar, ne treba da se opustimo, ali nam je dobar pokazatelj da veliki deo poštuje mere. Sada je za očekivanje da do kraja nedelje imamo silazni tok", istakla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
KBC "Dragiša MIšović" Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
KBC "Dragiša MIšović"

Sad je trećina pozitivnih u Beogradu što je bolje nego pre, bolja je situacija u Tutinu i Novom Pazaru, naglasila je i dodala da moramo da nastavimo da se borimo.

Dr Kisić Tepavčević
Dr Kisić Tepavčević

- Što se tiče žarišta, Šabac se spominje izvesno vreme, ali nijedan grad ne možemo da izdvojimo jer je čitava zemlja zona žarišta - dodala je Kisić Tepavčević.

Kazala je i da su mere najmanje poštovane u uzrasnoj grupi od 20 do 49 godina, te da je sada najveći broj preminulih iz te grupe.

- To je zaista jedna tužna vest koju smo sa velikom tugom primili. Kada su u pitanju virusne infekcije, virus gripa je taj koji se kod trudnica može završiti tragično. Na početku kovid nije bio takav, ali je sada i populacija trudnica ugrožena - naglasila je Kisić Tepavčević.