Hronika

U Bijeljini za 20 dana zbog brzine kažnjeno 1.013 vozača

U Bijeljini za 20 dana zbog brzine kažnjeno 1.013 vozača
Foto: Arhiva / Ilustracija | U Bijeljini za 20 dana zbog brzine kažnjeno 1.013 vozača

BIJELJINA - Na području Policijske uprave Bijeljina za 20 dana je sankcionisano 1.013 vozača zbog prekoračenja brzine, saopšteno je iz te uprave.

Osim kontrole brzine, koja je radarskim sistemom vršena u kontinuitetu tokom jula, sprovedeno je više akcija koje su bile usmjerene i na ostale saobraćajne prekršaje.

Akcenat je stavljen na kontrolu i način prevoza djece do 12 godina, kontrolu korištenja elemenata pasivne bezbjednosti, kao i na kontrolu vozača dvotočkaša u saobraćaju.

"Tokom akcije, evidentirano je 335 prekršaja, od čega 231 koji se odnosi na nekorištenje bezbjednosnog pojasa, 12 prekršaja koji se odnose na korištenje mobilnog telefona tokom upravljanja vozilom, 19 prekršaja prevoza djece do 12 godina na prednjem sjedištu, te 48 prekršaja koji se odnose na prevoz djece do pet godina bez sigurnosne sjedalice, kao i ostali prekršaji", navedeno je u saopštenju.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve vozače i učesnike u saobraćaju da se u potpunosti pridržavaju saobraćajnih propisa, posebno u pogledu ograničenja brzine, vožnje u trijeznom stanju bez uticaja alkohola i opijata, da koriste elemente pasivne bezbjednosti, te da djecu prevoze kako je propisano zakonskom regulativom.

Akcija se sprovodi u okviru kampanje "Vozi oprezno - ljetuj bezbrižno", koju svake godine organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije