Vesti

0

Obradović: Razumljivo zašto čelnike SNS hvata strah od zakona i odgovornosti

Autor: SA

Izvor: Beta

Obradović: Razumljivo zašto čelnike SNS hvata strah od zakona i odgovornosti

Izvor: Foto: Beta/Milan Obradović

Obradović je saopštio da "brzopleta" reakcija Stefanovića i Gojkovićeve, na njegovu jučerašnju konferenciju za medije ispred Ustavnog suda Srbije, nije samo u funkciji njihovog "ličnog preporučivanja" predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću da ih ponovo postavi na visoke funkcije u vlasti.

"Nema sumnje da je za njih važno da se javno vidi da su spremni da i dalje verno služe gospodaru i da nema tog zadatka koji neće ispuniti da se ponovo nađu na funkcijama na koje u bilo kom normalnom i demokratskom društvu nikada ne bi mogli da dođu", naveo je Obradović.

On je ocenio da kada predsednica republičke Skupštine Maja Gojković govori o "kristalno jasno izraženoj volji građana na nedavno održanim izborima", to znači da ona, kao "najpoznatiji politički preletač u Srbiji", nema nikakav problem da izjavi ili uradi bilo šta da bi zadržala poziciju u vlasti.

"Tu istu osobinu pokazuje i Nebojša Stefanović, nekadašnji 'prvi bot Srbije' sa kupljenom diplomom i plagiranim doktoratom, kada me u nastupu bezgraničnog političkog etiketiranja naziva 'tajkunom', iako je to besmisleno čak i za onu publiku kojoj 24 sata dnevno režimski mediji ispiraju mozak", naveo je Obradović.

On je dodao da je pored Stefanovićevih izjava da je "pretio linčovanjem i zlostavljanjem" sudija Ustavnog suda, što je ocenio kao "laži", nigde na režimskim medijima nije moglo da se čuje šta je zaista radio i rekao ispred Ustavnog suda.

"Posebno je neverovatna i sramotna Stefanovićeva laž da sam pozivao strane države da pošalju 'nekakvu misiju koja bi uspostavila vlast u Srbiji', iz čega su uvek spremni mediji pod kontrolom SNS izvukli naslove da pozivam NATO da interveniše i okupira Srbiju", naveo je Obradović.

On je dodao da je juče rekao upravo suprotno, da je ponovio da Srbiji nisu potrebni ni novi građanski sukobi ni strani posrednici već da je najbolje da državne institucije rade svoj posao i da, u ovom slučaju, Ustavni sud Srbije donese svoj stav o nedavno održanim izborima, koji su po Obradovićevom mišljenju bili "lažni, nedemokratski i protivustavni".

"Ono što njih zapravo boli i plaši jeste da će nezavisne državne institucije konačno početi da funkcionišu i da će oni morati da odgovaraju za sve što su učinili. Ovoj istoj krivičnoj odgovornosti podležu i tužioci i sudije koji ne rade svoj posao i koji kriju najkrupnije afere kriminala i korupcije u vrhu aktuelne vlasti, i ne vidim u tome ništa sporno. Zakon mora da važi za sve, pa i za njih", naveo je Obradović.

On je ocenio da je najveći strah vlasti da Ustavni sud Srbije smogne snage i nezavisnosti da donese "jedinu ispravnu odluku" i poništi kompletan izborni proces na svim nivoima i da onda mora da se ide na nove izbore.

"Oni sada grozničavo rade na tome da se Ustavni sud Srbije proglasi nenadležnim, kao u slučajevima antiustavnih briselskih sporazuma, zakona o smanjenju penzija, leks specijalista o Beogradu na vodi ili svih do sada podnetih ocena ustavnosti nedemokratskih izbora", naveo je Obradović.

On je dodao da Stefanović i Gojković svojim jučerašnjim obraćanjima "ponovo pritiskaju Ustavni sud Srbije da odbije da presuđuje po Ustavu i zakonu".

"I da na taj način Ustavni sud iznova zaštiti 'njihove fotelje i njihovu pljačku narodne kase', kako se izrazio Stefanović u pokušaju da okleveta opoziciju, a govoreći zapravo o sebi", naveo je Obradović.

On je ocenio da je vladajući režim "ubio demokratiju" i ukinuo slobodu medija i izbora do te mere da niti u jednom parlamentu u Srbiji više nema opozicije, da je nezadovoljstvo u narodu "ogromno" i da ono više ne može da se kanališe kroz medije ili institucije već se izliva na ulicu.

"Ulica je postala jedini pravi narodni parlament i u vodeće predstavnike vlasti se s pravom uvukla velika zebnja da će se narodne demonstracije protiv njihove bahatosti, kriminala i nasilja nad zdravim razumom sigurno ponoviti", naveo je Obradović.

On je ocenio da će se narodne demonstracije "sigurno" ponoviti, ako nezavisne državne institucije, poput Ustavnog suda, ne budu radile svoj posao ili ako ne dođe do pregovora između vlasti i opozicije kako da se prevaziđe ova ustavno-politička kriza, koji su prema njegovom mišljenju, jedino pravo rešenje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR