Svet

Utorak, 21.07.2020.

08:20

Poznati maloprodajni lanac gasi radna mesta

Jedan od stubova britanskog maloprodajnog sektora, lanac "Marks&Spenser", objavio je da planira da ugasi 950 radnih mesta, javlja Bi-Bi-Si.

Izvor: Tanjug

Poznati maloprodajni lanac gasi radna mesta
Foto: Depositphotos, fiphoto

Trgovačka kuća je navela da će predloženi plan restrukture uticati na 950 radnih mesta na centralnim funkcijama podrške na terenu i centralnim operacijama u upravljanju imovinom i upravljanju prodavnicama.

Kako je navedeno, kompanija je započela konsultacije sa „grupom predstvnika zaposlenih“ kojima će ponuditi dobrovoljni odlazak radnika sa pozicija koje su pogođene.

Prodavnice hrane M&S radile su tokom čitavog perioda vanrednog stanja u Britaniji, ali su trgovine u drugim oblastima poslovanja pretrpele ozbiljan pad.

Kompanija je saopštila u maju da je prodaja odeće pala za preko 80 odsto, na najniži nivo u odnosu na prošlu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: