Kristijano Ronaldo opet siguran (©AFP)
Kristijano Ronaldo opet siguran (©AFP)

Jednostavno najbolji! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.07.20. | 23:45

Juve u velikom derbiju 34. kola Serije A savladao Rimljane sa 2:1 i suštinski obezbedio osvajanje devete uzastopne titule prvaka Italije

Klaudito Lotito nek uzme novčanik i otvori se ako zaista misli da sledeće sezone izazove Juventus. Neka samo pogleda kako to radi Andrea Anjeli. Nije možda na prvu bilo najlogičnije pre dve godine davati 117.000.000 evra za već vremešnog Kristijana Ronalda, verovatno će se i u budućnosti raspravljati o njegovom mandatu ako u Torino ne donese pehar Lige šampiona, ali kad se podvuče crta – Portugalac je svoje obavio. Za dve godine više od 60 golova u Torinu, danas dva ključna kojima je izvojevana pobeda Stare dame u velikom derbiju sa Lacijem od 2:1.

Time je suštinski Juventus otklonio i poslednju dilemu da će ga neko zaustaviti na putu ka devetoj tituli prvaka Serije A. I taman što smo pomislili da će Lacio ili Inter moći nešto da urade – 2:0 protiv Nerazura, sada 2:1 protiv Rimljana. Četiri kola pre kraja sezone Juve ima osam bodova i svima je sasvim jasno da se ovde čuda neće biti.

Izabrane vesti

Prosto, Inter, Lacio i Atalanta su dobri, može biti i odlični timovi. Ali Juve je šampionski tim. Takva se dominacija u Italiji ne pamti.

Držao se Lacio solidno u prvom poluvremenu, ali zbog škrtice Lotita već je to iscrpljena vojska koja prosto trkački ne može da parira Juveovim mašinama svih 90 minuta. Mali trenutak nepaženje bilo je sve što je potrebno hladnokrvnom ubici kakav je Ronaldo.

Prvo raširene ruke Bastosa – štopera koga navodno merka i Crvena zvezda – za penal i potvrdu da je reč o dobrom, ali ne i preterano pouzdanom defanzivcu. Pročitao je Tomas Strakoša nameru Ronalda, ali ništa nije mogao. A onda, pre no što su se Lacijali i osvestili, velika greška Luiza Felipea, na vreme je to namirisao Paulo Dibala, povukao brzu kontru i kao na tacni servirao loptu Ronaldu za 2:0.

Za igrača kome su često zamerali da se ne pojavljuje na velikim utakmicama sasvim dovoljno. U dva meča sa Interom dva gola Dibale, jedan i u pobedi Atalanti od 3:1 u novembru, pa evo sada asistencija u trijumfu nad Lacijom.

O Ronaldu je već sve rečeno, u poslednjih 60 godina on je tek treći igrač koji je u jednoj sezoni Serije A postigao 30 golova.

Na kraju, uspeo je Lacio, više na inat no na bilo šta drugo, bar da završnicu učini zanimljivom, pomogao je i Leonardo Bonuči kada je u 83. minutu neobjašnjivo kiksnuo i dozvolio Čiru Imobileu da mu u Juveovom kaznenom prostoru oduzme loptu i iznudi penal sa kojeg je postigao utešnih gol za goste.

Ali slaba je to uteha, iako bi pred početak sezone svi u Rimu bili više nego zadovoljni da ste im ponudili izlazak u Ligu šampiona. Izgledalo je u jednom trenutku da mogu i više, grebao je Klaudio Lotito da se sezona nastavi još dok su ljudi umirali po Italiji, uveren je bio da Lacio može, da je bolji...

Juve mu je još jednom pokazao. Jednostavno najbolji.

SERIJA A - 34. KOLO

Subota

Verona - Atalanta 1:1 (0:0)

/Pesina 59 - Zapata 50/

Kaljari - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Žoao Pedro 63 - Kaputo 12/

Milan - Bolonja 5:1 (2:1)

/Salemakers 10, Čalhanoglu 24, Benaser 49, Rebić 57, Kalabrija 90 - Tomijasu 44/

Nedelja

Parma - Sampdorija 2:3 (2:0)

/Žervinjo 18, Berežinski 40ag - Čabo 48, Kvaljarela 69, Bonacoli 78/

Breša - SPAL 1:1 (0:1)

/Zmrhal 69, 90+3 - Dabo 42/

Fjorentina - Torino 2:0 (1:0)

/Lijanko 2ag, Kutrone 75/

Đenova - Leće 2:1 (1:0)

/Sanabrija 7, Gabrijel 81 - Mankosu 60/

Napoli - Udineze 2:1 (1:1)

/Milik 31, Politano 90+5 - De Paul 22/

Roma – Inter 2:2 (1:1)

/Spinacola 45+1, Mhitarijan 57 – De Fraj 15, Lukaku 88 pen/

Ponedeljak

Juventus – Lacio 2:1 (0:0)

/Ronaldo 51pen, 54 – Imobile 83/



tagovi

Kristijano RonaldoBastosPaulo DibalaĆiro Imobile

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara