VMRO DPMNE ovlastila Mickoskog za pregovore o koalicionoj vladi

Rukovodstvo opozicione VMRO DPMNE ovlastilo je predsednika partije Hristijana Mickoskog da nastavi razgovore "u pokušaju sastavljanja nove parlamentarne većine"

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2020.

23:50

VMRO DPMNE ovlastila Mickoskog za pregovore o koalicionoj vladi
EPA-EFE/ NAKE BATEV

Ova partija bila je drugoplasirana na parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji.

Kako se navodi u saopštenju, Izvršni komitet VMRO DPMNE na prvoj sednici posle vanrednih parlamentarnih izbora, zaključio je da su ti izbori "održani u nedemokratskoj atmosferi sa masovnim potkupljivanjem glasača, koje je sprovela aktuelna vlast SDSM".

"U takvim okolnostima VMRO DPMNE je dobila poverenje naroda u navećem delu opština i ujedno je izdejstvovala veći broj mandata u poredjenju sa SDSM, bez koalicionog partnera (albanske) Bese", ističe najviši organ makedonske opozicione partije.

Dodaje se i da su "primećeni brojni nedostaci na izborni dan", ali da je Državna izborna komisija odbila prigovore VMRO DPMNE, koje će, ističe se, ta stranka "pretočiti u tužbeni zahtev Upravnom sudu".

Prema konačnim nezvaničnim rezultatima, SDSM osvojio je 46 poslaničkih mandata u parlamentu sa 120 mesta, VMRO DPMNE 44, DUI 15, koalicija Alijansa za Albance – Alternativa 12, stranka "Levica" dva mandata i Demokratska partija Albanaca jedan.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji, održanim u sredu 15. jula, učestvovalo je 15 lista koalicija i stranaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: