Stadion Rijazor (©Tenreiro/Shutterstock.comDvanaest žigosaih i najluđa završnica Evrope: Virus pokosio Fuenlabradu, cela liga traži poništenje)
Stadion Rijazor (©Tenreiro/Shutterstock.comDvanaest žigosaih i najluđa završnica Evrope: Virus pokosio Fuenlabradu, cela liga traži poništenje)

Dvanaest žigosanih i najluđa završnica Evrope: Virus pokosio Fuenlabradu, cela liga traži poništenje, Depor opstanak za zelenim stolom

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.07.20. | 23:10

Neverovatna zbrka za kraj druge lige Španije

Dalo se očekivati da će negde da se desi, na kraju – puklo je u Španiji. Poslednje kolo, jedni se bore za promociju i milione Primere, drugi za opstanak i goli život. U središtu pažnje okršaj Deportiva i Fuenlabrade na Rijazoru, domaćima gori pod nogama, gosti žele u baraž za promociju.

A onda sve odlazi dođavola.

Izabrane vesti

Prvo tri igrača i jedan član stručnog štaba pozitivni na virus Kovid-19. Stižu novi testovi i ubrzo ih je čak 12 pozitivnih u Fuenlabradi. Utakmica naravno ne može da se igra, meč je odložen.

Pod obrazloženjem više sile, uprava takmičenja donosi odluku da se sve ostale utakmice igraju po planu. Svi klubovi koji su imali za šta da se bore proključali su. Elče, Rajo Valjekano, Albasete, svi se pitaju zašto se onda ne odloži celo kolo? Deportivo traži da mu se dodeli pobeda službenim rezultatom od 3:0.

“Viša sila“, nema drugi izgovor rukovodstvo takmičenja. Igra se. Na kraju, Deportivo i Numansija su ispali, spasili su se Albasete i Lugo, iako su i jedni i drugi u toku večeri bili na pozicijama koje znače ispadanje. Mesto u baražu je "izborio" Elče, pišemo pod navodnicima, jer mora da čeka taj okršaj Fuenlabrade koja bi mogla da ga izbaci u slučaju pobede u Korunji.

Potpuno ludilo! Izgledalo je otprilike ovako...

U 11. minutu Igor Zlatanović sa pola terena gađa pod prečku golmana Tenerifa Danija Ernandeza i Numansija ima rezultat koji je čuva u eliti.

U 24. pogađa i Elče, Džonatas je strelac i zeleno-beli su na šestom mestu koje znači i baraž za promociju. Međutim, u 40. Ovijedo izjednačuje preko Lola, sad je Fuenlabrada šesta sa utakmicom manje.

Ako ništa drugo, dobra vest za Elče stiže iz Santandera, Rasing preko Marka Siverija stiže do prednosti od 1:0 protiv Rajo Valjekana i tim Paka Hemeza pada na deseto mesto.

U nadoknadi prvog poluvremena Mark Markos Andre dovodi Mirandes u vođstvo na gostovanju kod Luga. Sad je Albasete van zone ispadanja, a Lugo na ivici ambisa.

Komplikuje se i za Numansiju, Nikola Šipčić, bivši igrač Rada, postiže gol za 1:1 i Zlatanovićev tim je ugrožen. Čitava četiri minuta, pošto Kuro Sančez od korner zastavice kod svog gola trči kontru i pogađa za novu prednost domaćih. Minut kasnije Lugo stiže do izjednačenja protiv Mirandesa, sad je opet Albaesete u zoni ispadanja.

Između ta tri gola, penal za Rajo – zaboravili smo da vam kažemo da su u 50. minutu preko Alvara Garsije već izbrisali Rasingovu prednost – odgovornost preuzima ko drugi no Mario Suarez, sećate ga se sigurno iz one šampionske generacije Atletika, Valjekanosi su preokrenuli i sada su oni opet u mestu koje znači plej-of.

Nije kraj uzbuđenjima, u 81. minutu i Elče stiže do preokreta, Pere Milja je strelac, Rajo Valjekano ostaje bez nade da će nazad u Primeru. Preokret i u Lugu, u 85. Kristijan Erera pogađa za 2:1 protiv Mirandesa, čini se da je Albaseteu odzvonilo...

Penal! Minut je 87, Majkel Mesa je siguran, Albasete je savladao već promovisani Kadiz i sačuvao status drugoligaša! Numansija ispada.

Nominalno kraj. Ali još čekamo taj sudar Deportiva i Fuenlabrade. Deporu svakako neće pomoći, jer mogu da dohvate samo Ponferadinu, a tu imaju gori skor u međusobnim duelima, pa će sa Rasingom, Ekstremadurom i Numansijom u pakao Segunde B sa 80 klubova od kojih je nekih 60 odsto profesionalnih.

Međutim, Fuenlabrada se čeka. Bod joj je dovoljan da ipak ostavi Elče u Segundi. Samo ako bude imao ko da igra. I ako se uopšte bude igralo.

Valja na kraju reći i da je šampionsku krunu Segundel, baš zbog tog Kadizovog poraza od Albaseta, ponela Ueska koja je sa minimalnih 1:0 slavila na gostovanju kod Sportinga iz Hihona i tako možda uručila otkaz Miroslavu Đukiću, koji je i ovog puta ostavio Uroša Đurđevića da meč posmatra sa klupe.

SEGUNDA – 42. (POSLEDNJE) KOLO

Ponedeljak

Las Palmas – Ekstramadura 5:1 (4:0)

Alkorkon – Đirona 2:0 (0:0)

Almerija – Malaga 0:0

Kadiz – Albasete 0:1 (0:0)

Elče – Ovijedo 2:1 (1:1)

Lugo – Mirandes 2:1 (0:1)

Numansija – Tenerife 2:1 (1:0)

Rasing Santander – Rajo Valjekano 1:2 (1:0)

Sporting Hihon – Ueska 0:1 (0:0)

Saragosa – Ponferadina 2:1 (1:0)

ODLOŽENO

Deportivo La Korunja – Fuenlabrada



tagovi

FuenlabradaElčeNumansija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara