20. jul  2020. 12.30  →  22.59 | Izvor: RTV

U Sremu 17 novih slučajeva koronavirusa

SREMSKA MITROVICA -

Tri puta nedeljno Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici iznosi podatke o broju zaraženih kako na teritoriji Sremskog okruga tako i na teritoriji Grada Sremske Mitrovice. Poslednji izveštaj Zavoda objavljen je u petak, a do današnjeg dana nije zabeležen značajan porast broja zaraženih, 70 lica testirano je tokom vikenda na teritoriji čitavog okruga dok je 17 pozitivno u Sremu.

video icon

Izveštaj saopšten u petak za grad Sremsku Mitrovicu iznosi 86 lica pozitivnih na koronavirus dok je današnji podatak 108 pozitivnih osoba.

korona, kovid, 19, testovi, laboratorija

Od 1. juna na teritoriji okruga testirano je 1658 lica, a stopa učestalosti za grad na Savi iznosi 1,25 lica zaraženih na 100 hiljada stanovnika.

Dovoljnu količinu opreme ima i Mitrovačka bolnica. Najteži pacijenti priključeni su na respirator i to su uglavnom starija lica sa pridruženim bolestima. Od poslednjeg izveštaja preminulo je troje lica.

Kovid ambulanta funkcioniše bez gužvi a brojevi lica koja se javljaju u Kovid ambulantu kreću se u ranijem proseku. U petak se javilo 118 lica sa simptomima, u subotu 93 a tokom jučerašnjeg dana 65 lica.

Epidemiološka situacija u gradu je pod kontrolom, a u drugoj zdravstvenoj ustanovi Mitrovčani i dalje mogu obaviti komercijalne testove.

Prema rečima nadležnih, primetan je i pad broja lica koja testove obavljaju radi odlaska u inostranstvo.

Tagovi