Otpustili stjuardese, putnike će u avionima služiti piloti

Zivot i stil - Ponedeljak 20.07.2020 - 12:00

Islander, nacionalna avio kompanija Islanda, sa sedištem u Rejkjaviku, odlučila je da otpusti kabinsko osoblje - sve stjuardese i stjuarde u nastojanju da spasi kompaniju od finansijskih problema prouzrokovanih virusom korona, a od danas umesto njih, putnike počinju da služe piloti.

Spašavaju kompaniju od finansijskih problema FOTO: Thinkstock Spašavaju kompaniju od finansijskih problema FOTO: Thinkstock
"Piloti ipak neće mnogo vremena trošiti na guranje kolica kroz kabinu, nudeći piće i obroke, jer je ta usluga zbog virusa svedena na minimum", saopštio je Islander tu odluku bez presedana, prema kojoj će deo pilota sada brinuti o bezbednosti putnika u kabini.
 
Stjuardi i stjuardese odgovorni su za bezbednost putnika i to je njihova prva i najvažnija uloga u avio-kompaniji, za šta prolaze kroz višenedeljne obuke, pa, kako prenose mediji, ostaje nejasno kako će piloti uspeti u dva dana da se spreme za novu ulogu, jer je odluka o otkazu kabinskom osoblju doneta u petak, nakon dužih neuspelih razgovora sa predstavnicima sindikata.
 
Biznis insajder navodi da još nije jasno da li je takva zamena uloga dozvoljena u regionima u koje leti Islander, uključujući SAD i EU.
 
Isladner je osnovan 1937. godine.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: