SAUDIJSKI KRALJ SALMAN (84) U BOLNICI: Apsolutni vladar nije mesecima viđen u javnosti u Rijadu, a evo zbog čega leži
Foto: EPA / Tomohiro Ohsumi / POOL

bez detalja

SAUDIJSKI KRALJ SALMAN (84) U BOLNICI: Apsolutni vladar nije mesecima viđen u javnosti u Rijadu, a evo zbog čega leži

Planeta -

Osamdesetčetvorogodišnji saudijski kralj Salman bin Abdulaziz primljen je u bolnicu u glavnom gradu Rijadu radi sprovođenja testova zbog upale žučne kese, javlja danas državna novinska agencija SPA.

Kako se navodi, kralj je primljen u specijalizovanu bolnicu King Fajsal, ali nije saopšteno više detelja. U toj bolnici se često leče članovi kraljevske porodice, a specijalizovana je za transplantacije, istraživanje i programe obuke.

Kralj Salman je na vlasti od januara 2015. On se smatra poslednjim saudijskim monarhom iz generacije svoje braće koji su držali vlast od smrti njihovog oca i osnivača Saudijske Arabije kralja Abdulaziza.

Njegovo zdravlje se pažljivo prati zbog apsolutnih ovlašćenja koje ima kao šef jedne od najvećih svetskih proizvodjača nafte i jedne od najvećih svetskih privreda.

foto: EPA / STR

Kralj Salman je ovlastio 34-ogodišnjeg sina, prestolonaslednika Mohameda bin Salmana kao svog nasledinika.

Saudijski kralj nije viđen u javnosti poslednjih meseci zbog uputstava o socijalnom distanciranju vezanim za širenje korona virusa u kraljevini, koja ima jednu od najvećih epidemija korona virusa na bliskom istoku.

On je ipak prikazan preko državnih medija kako prisustvuje virtualnim sastancima kabineta i kako razgovara sa svetskim liderima, uključujući razgovorom u subotu sa vladajućim emirom Kuvajta.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Tomohiro Ohsumi / POOL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track