Čedomira Jovanovića još štiti poslanički imunitet

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović tokom vikenda, odmah pošto je pušten kući sa Infektivne klinike gde je lečen od teške upale pluća i virusa korona, u ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu, reketom za tenis prebio je vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar" Ž.I.
Tom prilikom Ivkoviću je naneto više posekotina koje su mu lekari Urgentnog centra zašili. "Danas" je pokušao da sazna šta je pravi povod ovog incidenta, ali se Jovanović nije javljao na telefon, a u LDP je ovom listu rečeno da nemaju nameru da dolivaju ulje na "tabloidnu vatru".
 
Protiv Jovanovića, koga štiti poslanički imunitet, još nije pokrenut postupak, jer tužilaštvo čeka izveštaj policije o događaju, kao i lekarski nalaz o povredama koje je zadobio vlasnik klinike.
 
"Vrše se provere događaja, u toku je prikupljanje obaveštenja od svih prisutnih lica, pribavlja se medicinska dokumentacija za lice kome su nanete povrede, uzimaju video snimci", objasnila je portparolka Trećeg osnovnog tužilaštva Maja Delić.
 
Pored toga, kako je dodala, proverava se da li je Jovanović nakon što je izašao iz bolnice, gde je bio na lečenju, prekršio karantin, odnosno da li mu je karantin naložen.
 
Ako tužilaštvo, nakon dobijanja izveštaja, odluči da krivično goni Jovanovića, za njegovo pritvaranje ili makar zadržavanje u trajanju od 48 sati postoji i prepreka poslaničkog imuniteta koji Jovanović i dalje uživa.
 
Prema Poslovniku Narodne skupštine Srbije - članovi 252, 253 i 254 poslovnika - "narodni poslanik, u skladu s Ustavom i zakonom, uživa imunitet od dana potvrđivanja do dana prestanka mandata".
 
Obzirom da novi saziv parlamenta još nije konstituisan i da novi poslanici nisu položili zakletvu, lider LDP je faktički još poslanik koji uživa imunitet.
 
"U Poslovniku piše da ako se narodni poslanik pozvao na imunitet, ne može da bude pritvoren, niti protiv njega može da se vodi krivični ili drugi postupak u kome se može izreći kazna zatvora, bez odobrenja Narodne skupštine. Da li će krivični postupak biti pokrenut i da li će se Jovanović pozvati na imunitet još je rano govoriti", rečeno je "Danasu" u Odboru za administrativno-mandatna i imunitetska pitanja.
 
Dodajmo da se danas dogodio novi incident u kojem je učestvovao Čedomir Jovanović, o čemu više OVDE.
  • само да подсетим

    20.07.2020 16:11
    питање
    Како је оно Чеда (и његова супруга) прошао са нестанком пар хиљада ВАГОНА пшенице и кукуруза из робних резерви
  • ljubica

    20.07.2020 14:27
    canak
    Ceda ko Canak. Canak stapom prebiao ljude , a Ceda reketom.
  • Veljko

    20.07.2020 13:23
    Ha ha ha
    "Duboko verujem da i u politici postoje i posteni ljudi"
    U Srbiji?
    Varaš se grdno!
    Za poslednjih 30 godina svi su se dokazali "poštenjem"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.