Konte „ujeda“, našao novi izgovor, ljut i na Inter: Kad god neko treba da dobije šamar, uvek smo to mi

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.07.20. | 08:54

Italijanski trener jednostavno ne podnosi kritiku, a pecnuo je i klub

Inter je propustio i poslednju šansu da zakuva trku za "skudeto" i priđe Juventusu na tri boda uoči njegovog derbija protiv Lacija. Nerzauri su ostali na pet bodova zaostatka posle remija protiv Rome. A i taj bod su osvojili uz dosta sreće i prilično nezasluženo.

Uprkos slabim igrama i rezultatima u nastavku sezone, Antonio Konte ne podnosi kritike i smatra da Inter nije razočarao. Na pitanje italijanskih novinara da li Inter treba još da raste kao tim, Konte je odgovorio:

Izabrane vesti

Govorimo o timu koji je uradio neke veoma dobre stvari do sada. Drugi smo na tabeli, pogledajte nam gol-razliku, obezbedili smo Ligu šampiona četiri kola pre kraja sa 14 bodova više od petoplasiranog... Ne zaboravimo da je Inter u sezonu ušao sa istim ciljevima kao Roma i Napoli. Serija A je postala jako teška i konkurentna liga, svi postavljaju visoke ciljeve, a samo četiri kluba idu u Ligu šampiona... Ako ljudi kažu da je Inter ispod očekivanja, šta onda reći za druge timove koji nisu završili ni među četiri najbolja?“, pecnuo je Konte gradskog rivala, Romu i Napoli.

Inter je protv Rome došao do boda zahvaljujući kardinalnoj grešci Spinacole.

„Moramo da se naviknemo da se nosimo sa pritiskom velikih utakmica. To je nešto što je Inter izgubio prethodnih godina. Moramo da radimo na tome i da popravimo mentalitet. Ne mogu da se žalim na izdanje mojih igrača protiv Rome jer nam je rival bio ekipa koja je u sjajnoj formi“.

Potom je našao novi izgovor kojim je odgovorio na kritike.

„Apelujem na ljude da prvo pogledaju na raspored Interovih utakmica. Naš kalendar je sulud i napravio nam je mnogo problema. Uvek igramo kasne noćne mečeve i svaki tim protiv kojeg smo igrali je imao dan odmora više od nas. To su činjenice i to nije normalno“.

On je tom prilikom ispalio i kritiku na račun klupskog rukovodstva...

„Očigledno da Inter nije bio priustan kada se pravio ovaj ludi kalendar za aktuelnu sezonu. Neki timovi imaju i po četiri-pet dana odmora, a mi igramo kasne mečeve i vraćamo se kući u četiri ujutro. Mnoga pitanja treba da se postave, ali problem je što izgleda jedino ja iz Intera želim da ih postavljam. Slažem se da svi treba da pravimo kompromise, ali na kraju uvek Inter izvuče deblji kraj. Uvek. To mi je čak i pomalo smešno. Kad god neko treba da bude ošamaren, uvek je to Inter. Ne želim da tražim kontroverzu ili izgovore ali moji momci igraju na svaka tri dana, dolaze kući u četiri ujutro, a opet su uspeli da budu drugi i priđu Juventusu na samo pet bodova“.

Iako se očekivalo da Italijan posle meča besni na sudije zbog Rominog prvog gola kojem je prethodio faul Kolarova nad Martinezom, Konte nije mnogo potencirao tu situaciju.

„To nije nikakva sumnjiva situacija već je sve očigledno. Romin igrač nije stigao do lopte već je udario Lautara po članku. Imam velilo poštovanje za sudije jer i oni prolaze kroz čudnu i nenormalnu situaciju ove sezone, tako da ne bi trebalo da ih kritikujemo. Mogu i oni da pogreše, dešava se... Naravno, naljuti vas kada znate da su pogrešili na vašu štetu“. 


tagovi

Antonio Konte

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara